Proces v kauze bankomatovej mafie museli odročiť

TASR, TA3
9.10.2013 11:53

Ani jedna z troch predvolaných svedkýň sa nedostavila na dnešný proces s piatimi obžalovanými, považovanými za členov bankomatovej mafie.

Mimo toho prednedávnom bola k tejto súdnej kauze pripojená ďalšia trestná vec, kde boli pridaní ďalší dvaja obžalovaní. Trojčlenný senát preto dnes hlavné pojednávanie odročil na 2. a 5. decembra.

Naposledy v pôvodnej kauze vylúpenia bankomatov na začiatku júla vypovedalo päť svedkov. V prípade je vrátane hlavného obžalovaného Jána G. obžalovaných dovedna päť osôb. Gang mal vylúpiť či poškodiť deväť bankomatov. V tejto kauze sa začalo pojednávať v polovici februára tohto roka.

V prvom bode obžaloby je kvinteto obžalované z pokračovacieho trestného činu krádeže sčasti dokonaného, sčasti v štádiu pokusu v jednočinnom súbehu s pokračovaním zločinom poškodzovania cudzej veci. V bode dva obžaloby sa zase obžalovaný Ján G. mal dopustiť prečinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami v jednočinnom súbehu so zločinom nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok