Vracia sa späť, no na skúšku. Olivier Dame-Malka prišiel na mesiac do Banskej Bystrice

ta3
14.9.2023 10:57

Len krátko pred začiatkom novej sezóny vedenie banskobystrického klubu spečatilo dohodu o skúške s obrancom, ktorý v minulosti už obliekal ich dres. Pod Urpín sa vracia Olivier Dame-Malka, ktorý si za Banskú Bystricu zahral v sezóne 2017/18.

Olivier Dame-Malka
HC 05 Banská Bystrica

Rodák z kanadského Montrealu, ktorý však reprezentoval na medzinárodnej úrovni Francúzsko, prichádza ako voľný hráč. Uplynulý ročník strávil v najvyššej francúzskej súťaži Ligue Magnus v drese tímu Anglet, s ktorým napokon však bojoval iba o záchranu. Napriek tomu však prežil z individuálneho hľadiska veľmi vydarený ročník, keď v 39 zápasoch zaznamenal až 31 bodov (12+19). Informoval o tom klub na svojom webe.

Dame-Malka sa v sezóne 2017/18 ohrial v Banskej Bystrici iba do novembra a začiatkom mesiaca putoval naspäť do Francúzka, kde sa upísal tímu Grenoble. V drese s baranom na hrudi zasiahol do 13 extraligových duelov, v ktorých získal 3 body (0+3) a odkrútil si aj šesť zápasov skupinovej fázy hokejovej Ligy majstrov, kde zaznamenal 1 gól a 2 asistencie.

“V súčasnej situácii pri dvoch dlhodobo zranených obrancoch, sme sa rozhodli reagovať a podpísali sme na skúšku Oliviera Dame-Malku, ktorý už pozná tento klub. Od jeho prvého pôsobenia v Bystrici sa hokej, aj liga trochu zmenili a zároveň aj on je skúsenejší hráč a myslím si, že je dobrá šanca, že počas tejto mesačnej skúšky uspeje a pomôže nám ako tímu,“ prezradil Ľuboš Pisár, ktorý je generálnym manažérom športovej časti klubu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok