Univerzitnému hokeju bude šéfovať Sekeráš, EUHL štartuje novú sezónu

EUHA
11.9.2023 13:20

V Európskej univerzitnej hokejovej lige (EUHL) bude v nadchádzajúcej sezóne pôsobiť osem tímov zo štyroch európskych krajín. V rámci otváracieho zápasu sa proti sebe postavia dva slovenské celky – minuloročný finalista UMB Hockey team Banská Bystrica s UNIZA Žilina.

88_res.jpg
Tomáš "Tomyno" Somr

Sekeráš na novej pozícii

Európsky univerzitný hokej má za sebou 9 sezón (ročník 2019/2020 sa nedohral kvôli pandémii Covid-19), počas ktorých bol prezidentom EUHA (Európska univerzitná hokejová asociácia), ktorá je riadiacim orgánom súťaže, Jaroslav Straka. Len pred niekoľkými dňami bola ohlásená zmena na tomto poste – Straku nahradí bývalý hokejista Ľubormír Sekeráš, ktorý po celé roky fungovania EUHL pôsobil ako viceprezident. Jeho predošlý post obsadí František Sádecký. "Je to, samozrejme, pre mňa nová výzva, ale nakoľko som po celé tie roky v EUHA pôsobil, viem, čo ma čaká. Teším sa na nové veci, no najviac na sezónu ako takú, hokej, zápasy," vyslovil nový prezident EUHA.

Nové mužstvo z Maďarska

V sezóne 2023/2024 budú o Sekeráš Trophy, ktorá je pomenovaná práve po Ľubomírovi Sekerášovi, bojovať univerzitné tímy zo Slovenska, Poľska, Rumunska a Maďarska. Práve z poslednej menovanej krajiny je nováčik – ETO Hockey club Győr, ktorý pôsobí aj v najnižšej maďarskej súťaži. "Športovým riaditeľom klubu je Igor Tóth, ktorý nám nazvime to otvoril dvere a teda aj vďaka nemu sa podarilo, že Győr bude hrať EUHL. Prebehli zhruba ročné rokovania, všetko je pripravené. Študenti tam majú skvelé zázemie – školu, štadión i kampus," povedal Sekeráš.

Záujem o EUHL rastie aj zo strany poľských klubov. "Najnovšie rokujeme s klubom z poľského mesta Lodž. Ak sa veci podaria a všetko pôjde ako má, budúci rok by už mohli hrať našu ligu," prezradil Sekeráš.

Naopak, v Európskej univerzitnej hokejovej lige bude po prvý raz chýbať štvornásobný víťaz súťaže UK Praha. Pražania požiadali o ročnú pauzu, počas ktorej má nastať reorganizácia tímu. O rok by si znova chceli podať prihlášku do EUHL.

Otvárací zápas už o niekoľko dní

EUHL odštartuje nový ročník zápasom 18. septembra medzi minuloročným finalistom UMB Hockey team Banská Bystrica a UNIZA Žilina. "Bystričania chystajú otvárací zápas spojený aj s párty, takže študenti sa rozhodne majú na čo tešiť. Až ma mrzí, že nie som študent a že nemám o niekoľko rokov menej," rozosmial sa Sekeráš, "všetkých, samozrejme, srdečne pozývame. Budem veľmi rád, ak bude i naďalej rásť záujem o univerzitný hokej – nielen zo strany škôl a tímov, ale tiež verejnosti. Je to skvelá príležitosť ako sa socializovať, zabaviť sa a súčasne byť súčasťou niečoho tak pekného, ako je práve univerzitný hokej."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok