Slovenky prehrali s Ukrajinou, súboj s najväčším konkurentom bol tesný

TA3 SITA TASR
25.11.2016 21:38

Hádzanárska reprezentácia žien Slovenska nevykročila víťazstvom za úspechom v I. fáze kvalifikácie majstrovstiev sveta 2017 v Nemecku. Na turnaji 1. skupiny v Šali nestačila vo svojom úvodnom vystúpení na Ukrajinu.

S najväčším konkurentom v boji o prvenstvo v skupine prehrali naše reprezentantky tesne 20:21 (13:9), pričom v priebehu I. polčasu vyhrávali sedemgólovým rozdielom (11:4). Zverenky trénera Dušana Poloza majú pred sebou ešte dve stretnutia v tejto fáze kvalifikácie, v ktorej sú v hre dve miestenky do júnového play-off.

Dušan Poloz, tréner SR: "Zlom nastal za stavu 11:4. Potom sme nezachytili ani úvod druhého polčasu. Dievčatá robili zbytočné technické chyby. Prakticky sme nemali streľbu z diaľky, zbytočne sme sa tlačili dovnútra. Dievčatá sa snažili, bojovali, obranná činnosť výborná, ale nepremieňanie šancí nás stálo dnes lepší výsledok - víťazstvo."

Lýdia Jakubisová, krídelníčka SR, najlepšia strelkyňa duelu: "Odohrali sme veľmi dobrý prvý polčas. V druhom dejstve nám prestala fungovať obrana, dostávali sme góly z diaľky a v útoku sme zahadzovali príležitosti. Súperky nás potom trestali z rýchlych protiútokov. Pozitívne je, že sme dokázali znížiť na rozdiel jediného gólu, škoda, že sa nehrali ešte o minútku dlhšie, aby sme aspoň vyrovnali."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok