Najprv u Bombica, teraz v ruskej televízii. Šimečka kritizuje Blahu za škandalózny rozhovor

ta3
30.4.2024 14:32

Podpredseda NR SR a člen Smeru Ľuboš Blaha poskytol rozhovor pre ruskú štátnu televíziu RT, ktorá je hlasnou trúbou ruského prezidenta Vladimira Putin. Upozornil na to podpredseda parlamentu a šéf progresívcov Michal Šimečka. Rozhovor označil za propagandistický.

Blaha
TASR/Jakub Kotian

"Ľuboš Blaha poskytol 10-minútový propagandistický rozhovor pre televíziu RT, hlasnú trúbu Vladimíra Putina. Tento fakt, ale najmä obsah rozhovoru je absolútne škandalózny," vyhlásil Šimečka.

Upozornil, že Blaha obviňuje z rozpútania vojny NATO, ktorého členom je aj Slovensko. "Uráža našich spojencov nezmyselnými konšpiráciami o Hitlerových narodeninách. Vyčleňuje nás z EÚ a NATO, ktorých lídrov označuje za vojnových štváčov a niekoho kto neznáša mierumilovných Slovákov," zhrnul.

Anketa

Súhlasíte s tým, aby slovenskí politici poskytovali rozhovory aj ruským médiám?

Nie
- %
Áno
- %
Záleží od média
- %
Celkovo hlasov: 485

Zastavenie vojny

Šimečka pripomenul aj to, že ľudí, ktorí na rozhovor poukazovali, Blaha označuje za Judášov a agentov. "K tomu navyše popiera historickú skúsenosť celej strednej a východnej Európy s Ruskom," dodal. Pre zastavanie vojny podľa Blahu stačí, aby Ukrajina začala debatovať.

"Ľuboš Blaha koná v absolútnom rozpore so zahraničnou politikou a národnými záujmami Slovenska. Za tieto výroky by sa mal okamžite ospravedlniť, zahanbuje parlament SR aj občanov Slovenska," tvrdí Šimečka.

Pozrite si archívnu reportáž zo 16. januára 2024 o tom, že Blahu ani na druhýkrát neodvolali.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok