Blaha vystúpil na internetovom kanáli, ktorý patrí extrémistovi Bombicovi. Už vopred sa tešil na reakcie

ta3/Martin Belej
29.4.2024 21:09

Podpredseda parlamentu Ľuboš Blaha (Smer-SD) vystúpil na internetovom kanáli trestne stíhaného extrémistu Daniela Bombica, ktorý vystupuje pod menom Danny Kollár. V bratislavskom podniku viedol diskusiu s Juditou Laššákovou.

bombic-blaha-lassakova.png
YouTube/Danny Kollar DKX

Tešil sa na reakcie

"Zajtra o piatej budem hosťom v Kaviarni Adriana, kde budem diskutovať s Juditou Laššákovou a Dannym Kollárom. Slniečkári budú zase omdlievať z pobúrenia - neviem sa dočkať tých ich hysterických záchvatov," napísal v nedeľu 28. apríla na sociálnej sieti Telegram Blaha.

Ako v diskusii tvrdila Laššáková, na Bombicovom internetovom kanále sa Blaha ukázal napriek kritike, ktorej v minulosti pre účasť v diskusii so stíhaným extrémistom čelili minister vnútra Matúš Šutaj Eštok, exprezident polície Tibor Gašpar či poslanec Smeru Ján Mažgút.

"Ja som presvedčený, že oni momentálne majú bolehlav, lebo nevedia vyhodnotiť, kto je väčší a horší extrémista, či Danny Kollár alebo Ľuboš Blaha. Takže teraz budú v takej schyzofrénii a nevedia, čo si o tom počať," povedal na začiatku diskusie Blaha.

Neskôr sa k nej vyjadril aj na Telegrame, kde sa poďakoval za pozvanie. "Nezabúdajte, že aj mňa trestne stíhali za moje ľavicové názory, za moju červenú hviezdu, za všetko," vyjadril sa.

"A preto - nielenže som vystúpil v tejto populárnej relácii, ale vyjadril som na záver aj solidaritu Dannymu Kollárovi a všetkým tým, ktorých lynčujú za názor," dodal.

Vydaný súdom

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Stíhaniu sa vyhýba pobytom v Londýne. Rozhodnutie súdu však nie je právoplatné, preto sa môže voči nemu ešte odvolať.

Na Bombica vydali tri medzinárodné zatykače. Je trestne stíhaný pre extrémizmus, nebezpečné prenasledovanie, ohováranie a online obťažovanie.

Odkazy Bombica a Blahu

Na správu o tom, že Blaha hosťoval u Bombica, reagoval stíhaný extrémista na sociálnej sieti X, kde zverejnil fotografiu poslanca hnutia PS Michala Saba, ktorý napodobňuje nacistické gestá.

Narážal tak na informácie, ktoré zverejnil napríklad denník SME. Zistil, že Bombic hajloval a má blízko k neonacistom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok