Londýnsky súd rozhodol o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Ten odkázal, že nikam nejde

ta3/Lenka Klobučníková
24.4.2024 19:23

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Daniela Bombica, ktorý vystupuje na internete pod prezývkou Danny Kollar, na Slovensko. Stíhaniu sa vyhýba pobytom v Londýne. Rozhodnutie súdu však nie je právoplatné, preto sa môže voči nemu ešte odvolať.

Polícia hľadá známeho dezinformátora Bombica, má sa vyhýbať trestnému konaniu
Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Tri medzinárodné zatykače

O rozhodnutí súdu v Londýne ako prvý informoval novinár Martin Hodás na stránke Na druhom brehu s odvolaním sa na svedka procesu.

Na Bombica vydali tri medzinárodné zatykače. Je trestne stíhaný pre extrémizmus, nebezpečné prenasledovanie, ohováranie a online obťažovanie.

Diskusná relácia s politikmi

Do Bombicovej diskusnej relácie prijal pozvanie minister vnútra Matúš Šutaj Eštok a bývalý policajný prezident a poslanec Tibor Gašpar. Pred aj po rozhovore opozícia kritizovala politikov za prijatie pozvania do alternatívnych médií. Šutaj Eštok deklaroval, že s názormi Daniela Bombica sa nezhoduje. "Akékoľvek extrémistické názory odmietam, ale ja nemám problém sa baviť s hocikým," dodal.

Nedávno na internet uniklo video, na ktorom Bombic hajluje, kričí nacistické heslá a obnažuje sa.

Na sociálnej sieti X pridal Bombic príspevok so slovami "som vydaný, prehral som proces."

"Ešte nikam nejdem, ešte si budete musieť počkať na kolaudačku na letisku," napísal s tým, že návrat na Slovensko ešte len začína.

Bombic pred prezidentskými voľbami aktívne podporoval kandidatúru Petra Pellegriniho, po jeho výhre napísal na sociálnu sieť X: "Peter Pellegrini vyhral prezidentské voľby SR 2024. Ďakujem mojemu publiku, vám. Moja misia sa končí. Začína sa môj návrat na Slovensko."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok