Černák sa môže dostať na slobodu. V Piešťanoch mali rozhodovať o jeho prepustení, proces odročili

ta3/TASR, Martin Linhart
25.4.2024 08:16 , Aktualizované: 25.4.2024 16:06

V Piešťanoch sa začal proces, v ktorom sa má rozhodovať o podmienečnom prepustení mafiána Mikuláša Černáka z väzenia. Za mrežami si odpykáva doživotný trest. Černák sa však vo štvrtok v súdnej sieni zdržal len niekoľko minút a sudca verejné zasadnutie odročil na 2. mája.

Samotný Černák o prepustenie na slobodu nežiadal, urobilo tak občianske združenie. Vo väzení Černák strávil s malou prestávkou 26 rokov. 

Odsúdený bol za vydieranie a šesť vrážd, neskôr sa priznal k ďalším skutkom. Celkovo sa mu pripisuje 30 obetí, ktoré pripravil o život sám alebo ich vraždu nariadil, prípadne sa na nich podieľal.

Formálny nedostatok

Podľa slov hovorkyne Krajského súdu v Trnave Jany Kondákorovej bolo odročené, pretože neboli splnené procesné podmienky na jeho vykonanie.

Ako uviedol advokát Mikuláša Černáka Erik Magál, šlo o formálny nedostatok. "Neviem na koho strane je pochybenie. Pán prokurátor sa vyjadril, že nemá ten návrh, takže sa nedalo konať a vôbec sa ani neotvorilo verejné pojednávanie. Preto nebudem nič komentovať, všetko sa dozviete na verejnom zasadnutí. Predpokladám, že dokazovanie bude rozsiahlejšie. Myslím si, že pán Černák sa k tomu stavia dobre, uvidíme aký bude výsledok, bude sa vyjadrovať na verejnom zasadnutí," povedal Magál.  

Pozrite si videá z príchodu Černáka na súd. ↓

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok