Čo vám ušlo z V politike: Národní voliči vždy ignorovali eurovoľby, tvrdí Taraba. Predstava politiky SNS je o útočení na progresívne idey, reaguje Dubéci

ta3
15.4.2024 00:00

V relácii V politike diskutovali minister životného prostredia Tomáš Taraba z SNS a poslanec a predseda poslaneckého klubu PS Martin Dubéci.

vpo
ta3

Diskutujúci pokračovali témami o tom, v akom stave sú ozbrojené sily. Taraba a Dubéci sa nezhodli.

"Nebyť SNS, nebol by ani F-16 kontrakt," tvrdí Taraba. "Chváliť sa F-16, to je výborné," reagoval Dubéci a povedal, že je to amerikanizmus. 

Povolebná schôdza a eurovoľby

Ako bude vyzerať razantný postup koalície? Budúci týždeň sa začína nová schôdza.

"Budeme prijímať kľúčové zákony. Slovensko potrebujeme posunúť dopredu," tvrdí Taraba. 

A čo jeho kandidatúra do eurovolieb? "Kandidujem preto, lebo sme sa pred voľbami dohodli, že tí, čo idú na kandidátku SNS, pôjdu aj do eurovolieb. Určite chceme, aby ľudia prišli voliť národné sily. V opačnom prípade tieto protislovenské politické persóny, ktoré napríklad za Progresívne Slovensko robia lobing proti záujmom Slovenskej republiky, budú mať opäť dosah." podotkol. 

Mobilizácia národných síl

SNS potrebuje mobilizovať národné a kresťanské sily, aby dosiahla čo najlepší výsledok. Taraba ako minister životného prostredia chce apelovať na ľudí, aby prišli voliť SNS práve preto, lebo "národný volič považoval vždy, alebo nerozumel tomu, prečo treba voliť v eurovoľbách. Národní voliči vždy ignorovali eurovoľby. Nie je dobré, aby tam išli strany, ktoré nevedia byť súčasťou frakcií," povedal. 

Na to sa moderátor opýtal, či tam patrí aj Smer, nakoľko má pozastavené členstvo. Taraba podotkol, že strana Smer si bude vedieť vybrať frakciu, ktorá by jej bola blízka.

"Idem robiť kampaň na to, aby ľudia volili SNS. Myslím si, že SNS má silné mená, ktoré by v Bruseli vedeli nastúpiť," zdôraznil.

Taraba chce najmä dotiahnuť zákony, ktoré na Slovensku teraz máme. 

Liberálna opozícia

Vidíme, ako chcú národné a kresťanské sily mobilizovať voličov, ako to bude robiť opozícia? 

Dubéci tvrdí, že pre liberálnych, progresívnych a proeurópskych voličov sú voľby do Európskeho parlamentu dôležité. V prípade úspechu kandidátov Progresívneho Slovenska v eurovoľbách, do Európskeho parlamentu nastúpia. "Budeme nonstop presviedčať voličov, že Slovensko ide nesprávnym smerom a že musí ostať demokraticko-európskou krajinou," povedal. 

"My tam chceme poslať odborníkov, ľudí, ktorí sú pripravení pracovať," zdôraznil. Podľa neho Taraba "potrebuje mobilizovať sily a má potrebu útočiť po progresívnych ideách, pretože to je celá predstava politiky SNS," zakončil Dubéci. 

Celú časť relácie si môžete pozrieť nižšie:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok