Vymenia ministerské posty za miesta v Bruseli? Kandidátka SNS do eurovolieb má byť bohatá na známe mená, figurovať na nej majú aj súčasní ministri

ta3
29.2.2024 12:16

S informáciami prišiel portál Startitup. Uvádza, že okrem Andreja Danka, o ktorom je už dlhšie zrejmé, že sa chce uchádzať o hlasy Slovákov, má kandidátka obsahovať i ďalšie zaujímavé mená.

Andrej Danko
TASR/Jakub Kotian

„Budem kandidovať na kandidátke SNS a bude kandidovať každý, kto priniesol veľké množstvo hlasov v rámci parlamentných volieb. Určite aj Tomáš Taraba, aj Martina Šimkovičová. Lídrom bude Andrej Danko,“ uviedol Rudolf Huliak v rozhovore pre spomínaný portál.

Europoslancami chcú byť aj ministri

V prípade, že by vo voľbách uspeli, nemohli by ale sedieť na dvoch stoličkách. Jedného postu - buď toho na Slovensku, alebo toho v Bruseli - by sa museli vzdať

Startitup spomína, že na kandidátke SNS by mala figurovať aj Romana Tabák a že "SNS sa chystá preniesť model kandidátky, ktorý využila už v predčasných parlamentných voľbách minulý rok. Vtedy pozbierali známe tváre z rôznych strán, ktoré sa titulovali ako národno-konzervatívne a nasadila ich na jednu kandidátku."

SNS údajne uvažovala aj nad možnosťou spojiť sa v rámci kandidátky do europarlamentu so stranou Republika.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok