Finálový boj o Sekeráš Trophy začína. O titul majstra EUHL sa pobijú dve slovenské mužstvá

ta3/EUHA
26.3.2024 15:03

Víťaz aktuálnej sezóny Európskej univerzitnej hokejovej ligy (EUHL) bude rozhodne zo Slovenska. Spomedzi univerzitných hokejových tímov zo Slovenska, Poľska, Maďarska a Rumunska sa do finále prebojovali dva naše tímy - obhajca titulu Gladiators Trenčín a UMB hockey team z Banskej Bystrice.

UMB hockey team
Facebook/UMB hockey team

Bystričania majú za sebou vydarenú základnú časť; skončili na druhom mieste. To v prípade EUHL znamená automatickú miestenku v semifinále. Navyše sa môžu pochváliť aj najúspešnejším brankárom po základnej časti. Andrej Julinek sa vyšvihol s úspešnosťou 93,7%.

Semifinálový súper ich výborne pripravil

„Pred novým rokom sme sa rozbiehali. Bolo to spôsobené tým, že posledné dva roky sa nám obmieňal káder a máme k dispozícii zhruba 22 hráčov. Takže sme to obmieňali a hľadali tú najlepšiu formu,“ uviedol na úvod hlavný tréner tímu Lukáš Opáth. „Práve po tom novom roku sme sa už akosi zastabilizovali a viac-menej všetky zápasy sme povyhrávali. Skončili sme na druhom mieste, ktoré bolo pre nás dôležité, aby sme išli do semifinále,“ pokračoval.

V ňom jeho zverenci natrafili na rumunskú Sapientiu. „Semifinálová séria bola ťažká. Myslím, že nás mohla výborne pripraviť, lebo Sapientia hrala vynikajúco. Bol to ťažký súper. A, samozrejme, náročné to bolo aj preto, že sme museli na posledný zápas cestovať 15 hodín,“ uviedol Opáth. Bystričania zvíťazili v sérii 3:0 a jasným krokom tak idú do finále. „Sme naň pripravení a tešíme sa. Rozhodne chcenie. Vyhrá ten, kto bude chcieť viac titul,“ prezradil svoj pohľad bystrický tréner.

UMB hockey team Facebook/UMB hockey team UMB hockey team vs. Gladiators Trenčín

Obhajca z Trenčína

O Sekeráš Trophy sa Bystričania pobijú s trenčianskymi Gladiátormi. Tí sú v pozícii obhajcu. Ich silu podčiarkuje i fakt, že vyhrali základnú časť a môžu sa tiež popýšiť najproduktívnejším hráčom – Erikom Smolkom. V trinástich zápasoch počas základnej časti strelil 15 gólov a na ďalších 14 prihral.

Rovnako ako UMB hockey team, aj Trenčania išli po základnej časti rovno do semifinále. V ňom narazili na tím z Nitry, ktorý zvíťazil v úvodnom semifinálovom stretnutí. Následne už ale za dlhší koniec ťahali zverenci Braňa Jánoša a napokon tak v sérii vyhrali 3:1. „Úvod série bol ťažší, prehrali sme. To nás však nakoplo, dali sme sily dokopy a neskromne poviem, že tak, ako som očakával, sme v sérii vyhrali,“ povedal Jánošov asistent Tomáš Volek.

„Samozrejme, pred finále cítime istý tlak, keďže sme v pozícii obhajcu. Ale naším cieľom je vyhrať 3:0. Banskú Bystricu si ctíme ako súpera, rešpektujeme jeho kvality a myslím, že to bude veľmi dobrý hokej,“ uviedol Volek.

Obaja účastníci finále sú dvojnásobnými majstrami EUHL. Víťazstvo v aktuálnej sezóne tak bude, okrem iného, znamenať aj naklonenie si majstrovského skóre na svoju stranu.

Program finálových zápasov (hrá sa na tri víťazné)

29.3.2024 18:00 ZŠ Pavla Demitru v Trenčíne

30.3.2024 17:00 ZŠ Pavla Demitru v Trenčíne

4.4.2024 18:00 Tipsport Aréna Banská Bystrica

5.4.2024 18:00 Tipsport Aréna Banská Bystrica

7.4.2024 17:00 ZŠ Pavla Demitru v Trenčíne

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok