EUHL: Trenčania vyhrali základnú časť, spoznali sme dvojice do play-off

ta3/EUHA
3.3.2024 13:38

Základná časť Európskej univerzitnej hokejovej ligy je ukončená; Trenčania sa tešia nielen z prvej priečky, ale aj z automatického postupu do semifinále. Spolu s nimi z druhého miesta doň putujú aj vysokoškoláci z Banskej Bystrice.

Gladiators Trenčín
Tomáš Somr

Štvrťfinálové dvojice

Systém Európskej univerzitnej hokejovej ligy (EUHL) posiela prvé dva tímy po základnej časti automaticky do druhého kola vyraďovacej fázy. O ďalšie dve miestenky sa tento raz pobijú poľský Osvienčim s Nitrou a Košice s rumunskou Sapientiou. Štvrťfinále sa hrá na dve víťazstvá.

Zvýšený záujem o univerzitný hokej

Už spomínaným víťazom základnej časti sa stali trenčianski Gladiátori, ktorí sú v úlohe obhajcu majstrovského titulu. „Je to skvelé. Veľmi ma teší, že tabuľka bola počas základnej časti vyrovnaná. Odohrali sme výborné zápasy. Veľmi ťažký bol druhý vzájomný zápas so Sapientiou, ale aj v ňom sme dokázali, že na to máme. A to isté aj nedávno s Osvienčimom, keď sme pár sekúnd pred koncom riadneho hracieho času vyrovnali. Verím, že na víťaznej vlne budeme pokračovať a že obhájime titul,“ otvorene si zaželal Marcel Škvarka z Gladiátorov.

Okrem zápasov ako takých si pochvaľoval i zvýšený záujem o univerzitný hokej. „Teší ma, že na naše zápasy začalo chodiť viac ľudí. Povzbudzujú nás, je lepšia atmosféra. Lepšie sa nám tak hrá. Chodievajú aj ľudia z fanklubu Dukly Trenčín, za čo im veľmi ďakujeme,“ vyslovil.

Najlepší strelec základnej časti

Aj vďaka dvom presným zásahom v poslednom zápase medzi Trenčínom a Košicami sa stal Marcel Škvarka najlepším strelcom základnej časti. V 13 stretnutiach strelil 16 gólov. „Takéto niečo som asi nikdy nedosiahol,“ rozosmial sa, „ale je to robota celej formácie, tímu.“

Vďaka piatim asistenciám je súčasne štvrtým najproduktívnejším hráčom v EUHL. Prvenstvo v produktivite patrí jeho spoluhráčovi Erikovi Smolkovi, ktorý má v trinástich zápasoch bilanciu 15+14.

Najúspešnejším brankárom po základnej časti je Andrej Julinek z UMB Hockey team a to s úspešnosťou 93,7%. 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok