Lipšic popísal svoju nehodu, po ktorej zahynul dôchodca

TA3 SITA TASR
20.9.2016 14:38

Mobil počas jazdy nepoužíval, alkohol nepil. Daniel Lipšic sa postavil pred novinárov a na tlačovej konferencii popísal okolnosti tragickej nehody, ktorej bol aktérom. Ku svojej politickej budúcnosti sa nevyjadril, najprv vraj chce pomôcť pozostalým.

Išiel z nákupného centra

"Bol som v nákupnom centre Polus, bol som si kúpiť nové šanóny," spresnil Lipšic okolnosti, ktoré predchádzali nehode. Potreboval ich vraj preto, pretože mu pribúdajú nové kauzy.

Poslanec približne o ôsmej večer šoféroval svoje auto na Vajnorskej ulici v Bratislave, odrazu mu však do cesty vošiel chodec. "Šiel som približne 50-tkou. Pán mal tmavé oblečenie, zbadal som ho v poslednej chvíli a zrážke som, žiaľ, nevedel zabrániť. Okamžite som zastal. Pán bol pri vedomí, mal otvorené oči, hmatateľný pulz, ale nekomunikoval. Zavolal som záchranku a snažil sa poskytnúť mu prvú pomoc," povedal Lipšic. Po pár minútach prišli na pomoc okoloidúci, ktorí mali podľa poslanca lepšiu lekárničku ako on. Krátko potom prišli záchranári.

Zrejme v blízkosti priechodu

"Je mi veľmi ľúto toho, čo sa včera stalo. Včera som na mieste nehody synovi zosnulého vyjadril ľútosť a poprosil som ho, aby moje ospravedlnenie tlmočil rodine. Ponúkol som mu pomoc. Aj dnes som komunikoval so synmi zosnulého," povedal Lipšic na tlačovej konferencii.    

"Podrobil som sa dvom dychovým skúškam s negatívnym výsledkom a požiadal som aj o krvnú skúšku. Výsledok je negatívny. Počas jazdy som netelefonoval. Privolaný znalec ešte večer urobil fotodokumentáciu. S použitím figurantov v tmavom oblečení zisťoval, či bolo možné pána vidieť. Závery budú súčasťou vyšetrovacieho spisu," povedal Lipšic.

V rámci svojich možností sa bude poslanec snažiť pomôcť rodine zosnulého a spolupracovať s vyšetrovateľmi. "Všetko ostatné budem riešiť neskôr," odvetil v odpovedi na otázku, či nezvažuje vzdanie sa poslaneckého mandátu. To, či sa nehoda stala na priechode pre chodcov alebo mimo neho, Lipšic nevie. "Podľa polície to bolo v blízkosti priechodu, určí to znalecký posudok," dodal s tým, že je zástancom, aby zákon platil pre každého.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok