Lipšic zrazil chodca, ten v nemocnici zomrel. Matovič sa kolegu zastal

TA3 TASR SITA
20.9.2016 10:12

Smrťou 72-ročného dôchodcu sa skončila dopravná nehoda, ktorej aktérom bol poslanec Daniel Lipšic zo strany OĽaNO-NOVA. Polícia ju vyšetruje ako usmrtenie. Lipšic si myslí, že chodca zrazil mimo priechodu, rodine vyslovil úprimnú sústrasť. Šéf Obyčajných ľudí Igor Matovič sa svojho kolegu na sociálnej sieti zastal.

Chodec prechádzal cez cestu

Daniel Lipšic vo večerných hodinách zrazil na Vajnorskej ulici v Bratislave 72-ročného chodca. Seniora previezla rýchla zdravotná pomoc do nemocnice v Ružinove, kde v nočných hodinách zraneniam podľahol.

Dopravnú nehodu vyšetruje polícia. Bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková priblížila, že podľa dosiaľ vykonaného vyšetrovania viedol 43-ročný vodič auto značky Škoda Superb po Vajnorskej ulici v ľavom jazdnom pruhu smerom do centra mesta.     

"Z doposiaľ presne nezistených príčin došlo k stretu s chodcom, ktorý prechádzal cez vozovku v blízkosti priechodu pre chodcov smerom od Kutuzovovej ulice," opísala Mihalíková. "Muža sa, žiaľ, nepodarilo zachrániť aj napriek vysokému nasadeniu a úsiliu našich zdravotníkov," uviedla hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Zuzana Eliášová, ktorá v pondelok informovala, že muža prijali vo veľmi vážnom stave.

Myslí si, že nebol na priechode

Na zistenie prítomnosti alkoholu u chodca bol nariadený odber krvi. U Lipšica bolo požitie alkoholických nápojov na mieste vylúčené vykonanou dychovou skúškou. "Presné príčiny, okolnosti, ako aj miera zavinenia dopravnej nehody sú v súčasnosti predmetom prebiehajúceho vyšetrovania," doplnila policajná hovorkyňa. Polícia v tejto súvislosti začala stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.     

Lipšic potvrdil, že auto šoféroval. "Bol som v neďalekom nákupnom centre. Išiel som nie príliš rýchlo, predpokladám, že okolo päťdesiatky a všimol som si tohto staršieho pána tesne pred zrážkou. Bol v tmavom oblečení, bez reflexných prvkov. Mohol vychádzať z blízkej vinárne. Myslím si, že zrážka sa stala skôr za priechodom, ale to bude vecou vyšetrovania. Je mi to veľmi ľúto, pretože vyhasol ľudský život a pokiaľ bude v mojich možnostiach a z druhej strany ochota, tak rodine veľmi rád pomôžem. Do poslednej chvíle som dúfal, že to nebude mať fatálne dôsledky. Chcem vyjadriť úprimnú sústrasť celej rodine," povedal cituje portál Čas.sk Daniela Lipšica.

 

Stojí pri Danovi

Predseda OĽaNO Igor Matovič je presvedčený, že Lipšic nebude chcieť pre seba ani za máčik nadpráv, protekcie či iného krivenia spravodlivosti. „Zaprel by sám seba a celý svoj doterajší odkaz v politike,“ napísal Matovič na sociálnu sieť v súvislosti s dopravnou nehodou.

„Je mi ľúto mŕtveho človeka, či išiel po prechode alebo nie. Či mal vypité alebo nie. Jemu už život nikto z nás nevráti. Zároveň viem, že to, čo sa stalo, sa môže stať každému z nás a preto stojím pri Danovi. Potrebuje nás, tak, ako my všetci potrebujeme jeho,“ napísal Matovič.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok