Predvolebné duely: Hlas je starý Smer, myslí si Jakab. Ten, kto bude mať viac krúžkov, bude novým predsedom, povedal o OĽANO

ta3
25.9.2023 11:20

V rámci predvolebných duelov na ta3 sa predstavil Július Jakab (OĽANO a priatelia). Moderoval Braňo Král.

web-obed2.png
ta3

Voľby, Kuciak a predseda hnutia

Július Jakab, člen predsedníctva OĽANO a priatelia, poprial absentujúcej kandidátke Progresívneho Slovenska Lucii Plavákovej „mnoho zdravia a nech všetko dobre dopadne“. Tvrdí, že hnutie kandiduje s dvoma ďalšími stranami ako koalícia, napriek historickej kritike voči tomuto konceptu, pre matku zavraždenej snúbenice Kuciaka. „Na toto netreba zabúdať,“ myslí si. Uviedol, že OĽANO bolo vždy za boj proti korupcií. „Veríme, že ľudia nezabudnú na to, čo sa tu diaľo posledné garnitúry, keď tu vládol Hlas a Smer,“ doplnil. Následne varoval pred stranami, ktoré sa podľa neho podielali na vláde mafie.

Jakab vyzdvihol spôsob, akým si hnutie vyberá predsedu. „Ponúkame voličom niečo unikátne, a to transparentnú voľbu predsedu hnutia,“ vysvetlil. Podľa neho voliči priamo rozhodnú, či novým predsedom bude Erika Jurinová, alebo ním ostane Igor Matovič. „Ten, kto bude mať viac krúžkov, bude novým predsedom hnutia,“ dodal.

Tlačovky a imigranti

O Matovičovej účasti na tlačovke Smeru, kde nastala násilná potyčka medzi politikmi strany a hnutia povedal, Jakab povedal, že Matovič tam bol zámerne, lebo sa mu protivilo strašenie voličov migrantami. „Smer zvolal túto tlačovú konferenciu ako verejnú a pozvala na ňu všetkých,“ skonštatoval. Účasť na tlačovke označil za „normálny prostriedok“. „Každý občan Slovenskej republiky má právo, keď vidí politika na ulici prísť a povedať mu, čo si myslí,“ povedal.

„Migráciu cítime citlivo,“ povedal Jakab. Obvinil strany Smer, Hlas a hnutie Sme rodina, že sa na tejto téme “priživujú“. Podľa neho to chce OĽANO riešiť konštruktívne. „Roman Mikulec umiestnil policajné posily a vojakov na hranicu,“ pripomenul o minulých riešeniach hnutia. Myslí si, že nie je riešením uzatvárať vnútorné hranice. „Sme v Schengene, dôležité je chrániť vonkajšiu hranicu,“ myslí si. O slovách Sakovej a predsedu Smeru Fica povedal, že to je strašenie. „Nie je riešenie, keď sa budeme vnútri Európy zatvárať,“ doplnil.

Sulík a SASKA

„V prvom rade by si mohli Sulík a Bittó Cigánikova zachovať chrbtovú kosť, tak by s tou SASKOU ešte niečo mohli urobiť, ak by odstúpili po tých zisteniach, ktoré Matovič preukázal,“ povedal Jakab. Tvrdí, že k obvineniam sa už Sulík a Haščák priznali. „Nepovedali, že to je pravda, tým pádom priznali, že to je naozaj pravda,“ myslí si. Toto je podľa neho dostatočný dôkaz pravosti tvrdení Igora Matoviča. „Sme jediní, kto vylúčili mafiu,“ pripomenul. Vylúčil spoluprácu so Smerom, Hlasom, SNS a fašistami. „Hlas je starý Smer,“ dodal.

Informácie o hosťoch

Do relácie bola pozvaná aj Lucia Plaváková (39), ktorá však pozvanie neprijala. Na kandidátnej listine má číslo 2.

Július Jakab (34) je krízovým manažérom. Do volieb ide s číslom 2.

Celú časť relácie Predvolebné duely si môžete pozrieť nižšie:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok