Danko začína s rehabilitáciou, Ficov stav sa vyvíja dobre

TA3 SITA TASR
27.4.2016 12:36

Dvaja z troch našich najvyšších ústavných činiteľov zostávajú hospitalizovaní. Robert Fico je po operácii u srdciarov, Andrej Danko, ktorý je rovnako po zákroku, u onkológov.

Danko začína s rehabilitáciou, Ficov stav sa vyvíja dobre
SITA

Zotavovanie vraj bez komplikácií

Zdravotný stav premiéra Roberta Fica, ktorý je naďalej hospitalizovaný v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb v Bratislave, je dobrý. "Všetko sa vyvíja dobre," povedala hovorkyňa ústavu Dobroslava Krajačičová. Bližšie informácie o Ficovi na jeho žiadosť a rodiny ústav neposkytuje. Stanovisko plánuje poslať po ukončení hospitalizácie. Šéfa kabinetu potom čaká povinná rehabilitácia. 

Ficovi operoval srdce minulý týždeň prednosta a primár kardiochirurgie Michal Hulman s tímom. O aký zákrok išlo, oficiálne nepotvrdili. Premiér je pre zdravotné problémy hospitalizovaný od 14. apríla. Podpredsedovia vlády Peter Pellegrini a Robert Kaliňák sa v pondelok o Ficovom zdravotnom stave vyjadrovali pozitívne. Podľa Pellegriniho sa má lepšie každým dňom. Jeho zotavovanie má prebiehať bez komplikácií.

Cíti sa adekvátne

Predseda parlamentu Andrej Danko sa má po operácii žalúdka dobre a začína s rehabilitáciou. "Cíti sa po zákroku adekvátne," uviedla hovorkyňa Národného onkologického ústavu v Bratislave Viktória Vasilenková. Šéf parlamentu je naďalej hospitalizovaný na ARO. Ide v takomto prípade o bežný postup. Preklad na lôžkové chirurgické oddelenie sa plánuje koncom týždňa, priblížila Vasilenková.

Danko volal podvečer do parlamentu a poslancom odkázal, že sa cíti dobre. Zákonodarcov o tom po hlasovaní informoval predsedajúci schôdze, podpredseda NR SR Béla Bugár s tým, že Danko by mohol z nemocnice do domácej liečby nastúpiť budúcu stredu.

Dankovi lekári v pondelok pre podozrivý nález odstránili časť žalúdka. Výsledky histológie očakávali do týždňa. Hospitalizácia by mala trvať asi dva týždne.

onkoloo_0a000002-8b2d-0164.jpg
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok