Danko je po operácii, podozrivý nález preskúmajú na histológii

TA3 TASR SITA
25.4.2016 13:14

Šéf parlamentu Andrej Danko u bratislavských onkológov podstúpil operáciu žalúdka, pri ktorej mu odstránili "podozrivý nález". Hospitalizovaný by mal byť 10 až 14 dní. Či je jeho nálaz zhubný alebo nezhnubný, zistí až ďalšie vyšetrenie.

Výsledky histológie do 10 dní

Po Robertovi Ficovi sa operácii nevyhol ani ďalší z najvyššie postavených politikov v krajine - predseda parlamentu Andrej Danko. Pre podozrivý ložiskový nález v žalúdku ho hospitalizovali a operovali v Národnom onkologickom ústave v Bratislave.

Danko v uplynulých dňoch podstúpil viaceré vyšetrenia pre nejasný ložiskový nález v stene žalúdka. Tím lekárov indikoval operačné riešenie a odstránenie podozrivého nálezu. 

Takmer trojhodinová operácia prebehla bez komplikácií a bez väčších komplikácií. Danko sa už prebral a komunikuje s ošetrovacím personálom. Nález bude podrobený histologickému vyšetreniu. Danko bude hospitalizovaný 10 až 14 dní a definitívne výsledky histológie budú k dispozícii o 7 až 10 dní.

Dúfa, že sa rýchlo zotaví

Danka operoval tím pod vedením prednostu kliniky chirurgickej onkológie Juraja Pechana a primára Daniela Pinďáka a lekári o zákroku informovali na tlačovej besede. 

"Mám nález v oblasti žalúdka a záleží od procesu a postupu operácie, ale verím, že všetko zvládneme a budem môcť ďalej pracovať, bojovať a niekedy aj strpieť rany, ktoré bolia," uviedol Danko v našej televízii na otázku, či ide o závažný zákrok.

Danko sa už minulý týždeň vyjadril, že je vystavený veľkej hektike, ktorá sa môže prejaviť aj na jeho zdraví. „Odolávate tisíckam útokov, dostávate politické facky, podpásovky a žnete aj energie ľudí, ktorí sa naozaj trápia a rozmýšľajú, ako zmeniť svoj život. Dovolím si zaželať premiérovi rýchle uzdravenie. A dúfať, že aj ja sa po ťažkostiach so žalúdkom rýchlo zaradím do pracovného procesu,“ povedal Danko.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok