Zomrel filmový Snape či šerif z Nottinghamu, britský herec Alan Rickman

TA3 TASR
14.1.2016 13:49

Z Veľkej Británie prišla ďalšia smutná správa. Niekoľko dní po odchode hudobníka Davida Bowieho podľahol rakovine aj svetoznámy filmový a divadelný herec Alan Rickman. Rovnako ako Bowie, aj on mal 69 rokov.

Pôsobil aj v divadle

Rickman bol držiteľom mnohých cien vrátane Zlatého glóbusu, Emmy a Bafta. Účinkoval v približne 70 filmoch. Preslávil sa najmä stvárnením záporných postáv, okrem filmu pôsobil aj na divadelnej scéne.

Po ukončení štúdií na Kráľovskej akadémii dramatických umení v Londýne určitý čas pracoval ako garderobier pre mnohé herecké hviezdy. Neskôr začal pôsobiť v Kráľovskej Shakespearovej spoločnosti, ako aj v televízii.

Severus Snape

Prelom v jeho hereckej kariére nastal v roku 1985, keď v Nebezpečných známostiach stvárnil rolu vikomta de Valmonta. Slávu mu priniesli aj tituly Smrtonosná pasca (1988), Robin Hood (1991) či séria filmov o Harrym Potterovi, v ktorej hral profesora elixírov.

V roku 1997 debutoval ako režisér snímkou Zimný hosť; ďalším filmom, ktorý režíroval, je snímka V kráľových záhradách (2014). Počas života sa politicky angažoval ako stúpenec labouristov. Venoval sa aj rozličným druhom charity.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok