Zomrel fenomenálny britský spevák David Bowie

TA3 ČTK TASR
11.1.2016 08:20

Vo veku 69 rokov po boji so zákernou chorobou zomrel britský hudobník David Bowie. Stanici BBC to potvrdil jeho syn.

Informáciu zverejnil syn

Vo veku 69 rokov zomrel britský spevák David Bowie. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie spevákovho syna Duncana Jonesa na sociálnej sieti Twitter.

Vo vyhlásení na oficiálnej facebookovej stránke britského speváka sa uvádza, že David Bowie "zomrel pokojne v kruhu svojej rodiny po 18-mesačnom odvážnom boji s rakovinou", informovala agentúra DPA.
"Kým mnohí z vás budú zdieľať túto stratu, žiadame vás, aby ste rešpektovali súkromie jeho rodiny v čase jej smútku," uvádza vo vyhlásení.

Jeden z mnohých Bowieho hitov, Life On Mars?

Pár dní po výbornom albume

David Bowie vydal 8. januára - na svoje 69. narodeniny - nový, v poradí už 25. štúdiový album s názvom Blackstar. Najnovšie dielo, obohacujúce jeho rozsiahlu a inovatívnu tvorbu, sa stretlo s priaznivou odozvou kritikov, konštatovala agentúra Reuters.

Magazín Rolling Stone napísal, že ide o Bowieho "najlepšie antipopové majstrovské dielo od 70. rokov". Bowie sa preslávil v roku 1969 piesňou Space Oddity a neskôr svojím alter ego Ziggy Stardust. V ostatných rokoch sa zdržiaval v ústraní; v roku 2004 absolvoval operáciu srdca. Naposledy koncertoval v roku 2006 v New Yorku. Mal dve deti - syna Duncana Jonesa a dcéru Alexandriu Jonesovú.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok