Miss Universe 2015: Po chybe moderátora získala titul Filipínčanka

SITA youtube
21.12.2015 07:47

Titul Miss Universe 2015 získala 26-ročná herečka a modelka z Filipín Pia Wurtzbachová. Svetové finále poznačilo v závere nepríjemné faux pas, keď moderátor Steve Harvey omylom vyhlásil v živom vysielaní za víťazku súťažiacu z Kolumbie, informovala agentúra Reuters.

Miss Universe 2015: Po chybe moderátora získala titul Filipínčanka
SITA/AP

Kolumbia vs. Filipíny

Piu Wurtzbachovú, ktorá sa narodila v Nemecku a vyrastala na Filipínach, vyhlásili za vicemiss predtým, ako Harvey divákom oznámil, že urobil chybu. Kolumbijčanke Ariadne Gutiérrezovej (21) tak musela jej krajanka a vlaňajšia víťazka Paulina Vegová sňať korunku a dať ju Miss Filipín. Druhou vicemiss sa stala Olivia Jordanová (27) z USA.

"Rád by som sa úprimne ospravedlnil Miss Kolumbii a Miss Filipín za moju obrovskú chybu," napísal Harvey na Twitteri. "Cítim sa hrozne."

miss-6_0a000002-7a0f-5d6b.jpg

Kontroverzný Trump

Finále 64. ročníka Miss Universe bolo prvým, odkedy podujatie zatienila kontroverzia okolo vyjadrení spolumajiteľa organizujúcej spoločnosti a amerického prezidentského kandidáta Donalda Trumpa na adresu imigrantov z Mexika. Americká televízia Univision, vysielajúca v španielčine, v reakcii odstúpila od dohody o vysielaní súťaže.

Trump, ktorý zažaloval Univision a žiada od nej 500 miliónov dolárov, následne kúpil podiel spoločnosti NBCUniversal vo firme Miss Universe Organization, ktorá produkuje tiež súťaž krásy Miss USA, aby v septembri túto firmu predal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok