Sýrska armáda útočila na povstalcov, údajne zahynuli aj desiatky civilistov

ČTK
13.12.2015 13:24

Sýrska armáda útočila pri Damasku.

Sýrska armáda útočila na povstalcov, údajne zahynuli aj desiatky civilistov
SITA

Bombardovali dve mestá

Pri útoku sýrskej armády na povstalecké oblasti pri Damasku zomrelo najmenej 28 civilistov. Oznámil to podľa agentúry AFP Ramí Abdar Rahmán, ktorý hovorí za sýrskych ochrancov ľudských práv monitorujúcich situáciu z Británie.

Armáda podľa tohto zdroja bombardovala mesto Duma v oblasti Ghúta, ktorá leží východne od Damasku, a rovnako mesto Sakba vzdialené asi sedem kilometrov južne od centra sýrskej metropoly.

Zničené domy a autá

Sýrska agentúra SANA oznámila, že povstalci, ktorí ovládajú vidiecke oblasti pri Damasku,v nedeľu ráno ostreľovali hlavné mesto mínometnými strelami a zabili pritom jedno dieťa a zranili tri osoby. Tieto ranné útoky boli údajne nezvykle intenzívne a otriasli obytnými štvrťami Damasku. Mnoho domov a automobilov bolo poškodených.

Oblasť majú dlhodobo v rukách odporcovia režimu v Damasku a sýrska armáda na ich pozície často útočí. V novembri zlyhali rozhovory, na ktorých sa hovorilo o lokálnom prímerí.

Agentúra AP upozornila, že v blízkosti Damasku sa bojuje v čase, kedy v hlavnom meste rokuje šéf humanitárnych operácií OSN Stephen O'Brien, aby sa dohodol na humanitárnej pomoci civilistom.  O'Brien sa zišiel so sýrskym ministrom zahraničných vecí Valídom Mualimom, ktorý povedal, že prepravu pomoci by zjednodušilo vyrokovanie lokálnych prímerí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok