Kotlebovci protestovali v Gabčíkove proti migrantom

TASR
19.9.2015 21:01

Protestná akcia Ľudovej strany Naše Slovensko v Gabčíkove proti umiestneniu migrantov na Slovensku sa uskutočnila bez narušenia verejného poriadku a výtržností. Polícia nemusela zasahovať. Potvrdila to hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

Kotlebovci protestovali v Gabčíkove proti migrantom
TASR/Štefan Puškáš

Polícia nemusela zasahovať. Potvrdila to hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová. Na akcii sa zúčastnil aj predseda Banskobystrického samosprávneho kraja a predseda ĽSNS Marian Kotleba. Ostro kritizoval migračnú politiku vlády SR, ako aj parlamentné strany, ktoré hlasovali za umiestnenie utečencov.

Zaujímavosťou stretnutia bolo, že 50-člennú skupinu ĽSNS pri kultúrnom dome čakalo len asi 20-25 Gabčíkovčanov, viacerí z nich podpísali petičné hárky proti umiestneniu utečencov. V porovnaní s nerealizovanou akciou 1. septembra tentokrát polícia nekládla žiadny odpor.

Na podujatí popri iných vystúpil aj občan Gabčíkova Radovan Hrádek. "Požiadal som MV SR o zaslanie kópie Memoranda podpísaného vo Viedni ministrom vnútra SR a Rakúska dňa 21. júla v súlade s ustanoveniami zákona o slobodnom prístupe k informáciám. Dúfam, že MV SR tieto informácie sprístupní a bude nám jasné, o čom táto dohoda je a čo máme u nás v obci očakávať," povedal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok