Putin zvažuje spoločný postup proti kalifátu, nasadenie vojakov v Sýrii však poprel

TA3 TASR
4.9.2015 12:48

Rusko robí kroky na vytvorenie medzinárodnej koalície pre boj s terorizmom. Na hospodárskej konferencii vo Vladivostoku to povedal ruský prezident Vladimir Putin. Možnosť spoločného postupu proti extrémistom vraj šéf Kremľa už konzultoval s lídrami USA, Turecka, Saudskej Arábie či Jordánska.

Zvažuje rôzne možnosti

Ruský prezident Vladimir Putin poprel ako unáhlené tvrdenia o možnom zapojení ruských vojakov do bojov proti teroristickej skupine Islamský štát v Sýrii. K danej záležitosti sa vyjadril počas návštevy mesta Vladivostok na ruskom tichomorskom pobreží, kde sa zúčastňuje na ekonomickom fóre.

Rusko podľa Putina zvažuje rôzne možnosti, nasadenie vojakov v Sýrii však zatiaľ nie je na programe dňa. "Hovoriť o tom je predčasné," cituje ruského prezidenta DPA.

Medzinárodná koalícia proti extrémizmu

Kremeľ už predtým dementoval správy izraelských médií, podľa ktorých je Rusko pripravené nasadiť do bojov proti IS v Sýrii svoje vojenské lietadlá. Putin pritom kritizuje nálety na pozície IS uskutočňované koalíciou na čele so Spojenými štátmi, keďže majú podľa neho iba "nepatrnú účinnosť".

Ruský prezident vo Vladivostoku vyzval na vytvorenie medzinárodnej koalície proti extrémizmu a povedal, že o tejto iniciatíve rozprával s lídrami Spojených štátov, Turecka, Saudskej Arábie či Jordánska.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok