Putin prišiel na Krym lákať turistov, Kyjev návštevu tvrdo odsúdil

TA3
18.8.2015 19:22

Polostrov Krym, ktorý vlani anektovalo Rusko po mesiacoch relatívneho ticha, zviditeľnila návšteva Vladimira Putina. Tá má byť akousi injekciou pre neustále upadajúci turistický ruch na polostrove. Kyjev návštevu šéfa Kremľa tvrdo odsúdil.

Ponoril sa na dno mora

Ruský prezident Vladimir Putin sa ponoril v batyskafe na dno Čierneho mora pri pobreží Krymu, aby si pozrel zvyšky lodí z 11. storočia.

Televízny kanál Life News odvysielal rozhovor Putina s kontrolným strediskom. Šéf Kremľa z batyskafu odkázal, že sa pozerá na fragmenty sudov, pravdepodobne byzantských, ako aj na veľké množstvo amfor a iných objektov.

Putin taktiež povedal, že tento ponor je "veľmi dobrou príležitosťou opäť sa presvedčiť o tom, aké hlboké sú naše historické korene, aké hlboké sú naše dejiny vzťahov s celým svetom".

Nevynechal ukrajinskú krízu

Putin sa neskôr vyjadril aj k ukrajinskej kríze. Obvinil vládu v Kyjeve z najnovšej vlny bojov medzi vládnymi silami a proruskými separatistami na východe Ukrajiny.

"Bohužiaľ, momentálne sme svedkami eskalácie konfliktu a vinu nenesie domobrana v Donbase, ale opačná strana... Dúfam, že nedôjde k priamym stretom vo veľkom meradle," dodal šéf Kremľa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok