Kardiológ Fischer po úplatkárskej kauze končí v NÚSCH

TASR
8.4.2015 16:03

Kardiochirurg Viliam Fischer už nebude zamestnancom Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb. Lekár totiž požiadal k 20. aprílu o ukončenie pracovného pomeru, zamestnávateľ mu vyhovel.

Kardiológ Fischer po úplatkárskej kauze končí v NÚSCH
TASR

Odchádza z nemocnice

Kardiochirurg Viliam Fischer podal výpoveď a od 20. apríla už nebude zamestnancom Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb. Informovala o tom hovorkyňa NÚSCH Dobroslava Krajačičová. Podľa jej slov Viliam Fischer pracoval v NÚSCH len na dve desatiny pracovného úväzku.

Viliama Fischera obvinil vyšetrovateľ začiatkom februára z prijatia úplatku vo výške 3000 eur. Tie mu podľa medializovaných informácií odovzdala rodina pacientky, ktorú na Klinike srdcovej chirurgie NÚSCH operovali vlani v decembri.

Jej operácia mala byť uprednostnená. Po tom, ako žena zomrela, sa rodina obrátila na políciu. Ústav odmietol, že by pacientku operovali mimo poradia.

Dohoda o vine a treste

Polícia ukončila vyšetrovanie po necelých dvoch mesiacoch návrhom na konanie o dohode o vine a treste. V zmysle trestného poriadku to znamená, že lekár sa k spáchaniu trestného činu priznal, uznal vinu a získané dôkazy nasvedčujú pravdivosti jeho priznania.

Viliam Fischer je významným slovenským kardiochirurgom, ktorý vykonal v roku 1998 prvú úspešnú transplantáciu srdca na Slovensku. Vlani kandidoval v priamych voľbách na prezidenta SR, pričom sa mu nepodarilo postúpiť do druhého kola.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok