Chytili muža, ktorý má byť zodpovedný za masaker v tuniskom múzeu

TASR
25.3.2015 13:41

Tuniská polícia zatkla vodcu džihádistickej bunky zodpovednej za útok na múzeum Bardo, ktorý si vyžiadal životy 21 ľudí.

Totožnosť vodcu je neznáma

Vodcu džihádistickej bunky zodpovednej za útok na múzeum Bardo, ktorý si vyžiadal životy 20 zahraničných turistov a jedného policajta, má v rukách tuniská polícia. Oznámil to vysokopostavený predstaviteľ tuniského ministerstva.

Bunka celkovo pozostávala zo 16 džihádistov, z ktorých dvaja sa vrátili do Tunisu po tom, ako sa zapojili do bojov občianskej vojny v Sýrii. Totožnosť zadržaného vodcu ani deň a miesto jeho zatknutia neboli zverejnené.

Útok šokoval Tunisko

Útok z 18. marca, spáchaný militantmi vycvičenými v táboroch v Líbyi, šokoval Tunisko, keďže táto krajina, na rozdiel od iných štátov regiónu, počas tzv. arabskej jari nezažila vlnu násilností po zosadení autokratického prezidenta.

Dvoch páchateľov útoku zneškodnila polícia, zatiaľ čo tretí stále uniká zatknutiu. K teroristickej akcií v múzeu sa prihlásila extrémistická organizácia Islamský štát, ale pozorovatelia sú ohľadne pravdivosti tohto tvrdenia opatrní.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok