Obvinenie zo zabitia je hrozný justičný omyl, hovorí advokát amerického herca

TA3/TASR
19.1.2023 20:25

Obvinenie amerického herca Aleca Baldwina z neúmyselného zabitia kameramanky Halyny Hutchinsovej pri nakrúcaní westernového filmu Rust je strašný justičný omyl, uviedol vo štvrtok hercov advokát.

"Toto rozhodnutie skresľuje tragickú smrť Halyny Hutchinsovej a predstavuje hrozný justičný omyl. Baldwin nemal žiadny dôvod domnievať sa, že v zbrani - alebo kdekoľvek na miestne nakrúcania filmu - je ostrá guľka," povedal hercov právny zástupca Luke Nikas.

"Spoliehal sa na odborníkov, s ktorými spolupracoval, a tí ho ubezpečili, že v zbrani nie sú ostré náboje. Proti týmto obvineniam budeme bojovať a zvíťazíme," vyhlásil právnik. Baldwin počas kamerových skúšok na nízkorozpočtový western v októbri 2021 revolverom značky Colt smrteľne zranil Hutchinsovú a postrelil režiséra Joela Souzu.

Z rovnakého trestného činu bude obvinená aj zbrojárka Hannah Gutierrezová Reedová, ktorá bola za zbraň zodpovedná, oznámila prokurátorka Mary Carmacková-Altwiesová. V prípade usvedčenia obom hrozí väzenie na 18 mesiacov a pokuta 5000 dolárov, ale v prípade rozšírenia trestu o strelnú zbraň by sa ich trest mohol zvýšiť na päť rokov.

"Po dôkladnom preskúmaní dôkazov a zákonov štátu Nové Mexiko som dospela k záveru, že existuje dostatok dôkazov na vznesenie obvinenia z trestného činu voči Alecovi Baldwinovi a ďalším členom filmového štábu filmu Rust. Nikto nie je nad zákonom a každý si zaslúži spravodlivosť," uviedla Carmacková-Altwiesová. Baldwin (64) sa opakovane bráni, že štáb mu povedal, že zbraň nie je nabitá.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok