V USA sa opäť strieľalo. Útočník usmrtil päť ľudí vrátane policajta, dve osoby zranil

ta3 TASR ČTK
14.10.2022 07:00

Päť ľudí, vrátane policajta mimo služby, bolo zabitých pri streľbe v meste Raleigh v štáte Severná Karolína na juhovýchode Spojených štátov. Najmenej dvaja ďalší ľudia sú zranení. Polícia oznámila, že podozrivého zatkla v dome po tom, čo niekoľko hodín unikal, píše agentúra AP.

Streľba v rezidenčnej časti mesta Raleigh sa začala vo štvrtok večer miestneho času (v noci na dnešok SELČ) a vyvolala rozsiahle pátranie po útočníkovi, ktoré časť metropoly Severnej Karolíny uzavrelo.

"Musíme toto nezmyselné násilie v Amerike zastaviť," vyhlásila starostka mesta Mary-Ann Baldwinová na tlačovej konferencii. Guvernér Roy Cooper streľbu v Raleigh označil za nočnú moru a nezmyselný a poburujúco násilný čin. Polícia podozrivého opísala ako mladistvého belocha. Jeho vek ani meno nezverejnila. Zatknutý bol podľa stanice WTVD, spravodajskej pobočky ABC News, v garáži. Podrobnosti o možnom motíve útočníka úrady neoznámili.

Dvaja ľudia, vrátane jedného policajta, boli podľa AP prevezení do nemocnice. Policajt bol prepustený, ale druhý zranený je v kritickom stave.

V Spojených štátoch podľa agentúry AP išlo o 25. masovú vraždu v tomto roku definovanú v databáze ako vraždu so štyrmi a viac zastrelenými okrem páchateľa. Podľa webu Gun Violence Archive bolo pri streľbách v USA tento rok zabitých cez 34 000 ľudí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok