Matovič v statuse viní Sulíka za koniec vlády. Na jeho slová ostro zareagoval Gröhling

TA3 Facebook/Igor Matovic/Branislav Gröhling
4.9.2022 14:52

Minister financií Igor Matovič kritizuje Richarda Sulíka za to, že chce podať demisiu a spôsobiť tak rozpad "už 3. demokratickej protikorupčnej vlády, ktorej je súčasťou," napísal na sociálnej sieti Facebook. Na Matovičov príspevok ostro reagoval minister školstva Branislav Gröhling.

Matovič v statuse viní Sulíka za koniec vlády. Na jeho slová ostro zareagoval Gröhling
TASR/Martin Baumann

"Mafia už dala chladiť šampanské Cristal," týmito slovami začal Matovič svoj príspevok na Facebooku.

Strana Richarda Sulíka bude mať podľa neho za následok rozpad už 3. demokratickej protikorupčnej vlády. "V 2011 vydieral Ivetu Radičovú. Hrozil, že ak nebude po jeho, vytúženú a vymodlenú vládu povalí. Chladnokrvne to urobil, hoci vopred vedel, že Euroval bude za dva dni aj tak schválený," píše Matovič na sociálnej sieti.

Nasledujúce roky opisuje ako to najhoršie, čo Slovensko na politickej scéne zažilo a pripája k tomu tragickú udalosť z roku 2018, vraždu novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej."On bol však so svojim dieľom spokojný, mafia tiež. Euroval zachránil eurozónu pred rozpadom, čo bol presný opak toho, čím ľudí balamútil," dodal minister financií.

Pokračuje ďalej s tým, že predmetom "vydierania" Richarda Sulíka sa stal minulý rok on sám. "Našiel si zámienku v nákupe Sputnika, hoci sám na vláde dal súhlas: “Nech ho kúpi Marek sám, má na to ako minister zdravotníctva kompetencie”. Nečakal, že na poslednú chvíľu uhnem a prekazím mu plán na opätovné odovzdanie moci mafii," píše.

Dodáva, že Heger sa Sulíkom tiež necháva "vydierať". Hovorí, že tentoraz na to Sulík využil Rodinný balíček, ktorý ak by chcel, mohol kedykoľvek vetovať, on to však neurobil. "Opäť podlosť najhrubšieho zrna za potlesku kolaborantov v médiách. Cieľ je však iný - finálne potupiť jediné protikorupčné hnutie, chybu v systéme. Potupiť tak, aby si státisíce našich voličov, ktorí na nás vo voľbách vsadili svoju dôveru, mysleli, že sme poserovia, ktorí sa poklonia pred mafiou a ich poskokmi," pokračuje Matovič.

"Otvorme oči. 25 miliard eur len v najbližších rokoch z európskych zdrojov," píše o sume a dodáva, že pre obyčajného človeka je to niečo neuveriteľné, no mafia v pozadí si na takéto sumy brúsi zuby.

Koaličná kríza prežíva celé leto svoj vrchol a scenáre, ako to bude vyzerať ďalej sú rôzne. "My to však nevzdáme. Uhnúť dnes užitočným idiotom mafie, znamená vydať Slovensko na spiatočku, kde opäť bude ruka ruku myť a obyčajní ľudia a rodiny budú opäť chudobní príbuzní. My túto špinavú hru s nimi hrať nebudeme," ukončuje Matovič svoje vyjadrenie.

Na Matovičove slová reagoval minister školstva Branislav Gröhling. "Igor Matovič uviedol, že odchodom ministrov SaS v pondelok končí vláda a viní za to Richarda Sulíka. V skutočnosti ale nikto z nás neodchádza kvôli predsedovi SaS, ale práve kvôli Igorovi Matovičovi," píše na sociálnej sieti Facebook.

Hovorí o tom, že Matovičove správanie, útoky a urážky boli a sú cez čiaru. "Toto nie je normálne správanie, ani normálne vládnutie. Pri takomto ministrovi, ktorý blokuje financie aj na úplne bežné veci (energie, platy učiteľov) a sústavne vyrába konflikty, jednoducho nemôžeme fungovať," uviedol Gröhling. Vláda by aj podľa neho mohla byť funkčná naďalej, keby mal Matovič sebareflexiu a odišiel. "Obvinenia zo zbavovavania sa zodpovednosti sú absurdné. Všetci chceme zodpovedne pracovať ďalej. Ale s Igorom Matovičom sa to nedá," dodáva.

Mrzí ho, že Matovičovi a jeho strane sú dôležitejšie ich pozície než záujem štátu. "V pondelok ráno preto otváram školský rok a poobede budem ministrom v demisii. Na vine nie je ani Sulík, ani prezidentka. Na vine je Igor Matovič," píše minister školstva.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok