Táto vláda nezvláda inflačnú ani energetickú krízu. Zajtra pravdepodobne končí štvorkoalícia, hovorí Pellegrini

TA3
4.9.2022 12:19

Rozuzlenia vládnej krízy sme sa nedočkali ani sľubovaného 1. septembra. Strany vládnej štvorky sa naďalej zaoberajú sami sebou, posielajú si odkazy cez médiá a sociálne siete. Vláda ešte ani len neprišla o všetkých ministrov SaS a už sme si vo zvyšku koalície stihli vypočuť odkazy, že komu sa nepáči vládnutie s poslancami z kandidátky krajnej pravice, tak nech odíde. O aktuálnej situácii sa rozprával moderátor Richard Dírer v relácii V politike s lídrom strany Hlas Petrom Pellegrinim.

Hneď na začiatok v relácii vytiahli príspevok stránky Zomri, ktorá zverejnila humorný príspepok na adresu strany Hlas-SD. "Táto stránka nám urobila aj službu, lebo sa potom ohlásilo veľa ľudí, ktorí by nám radi pomohli," povedal Pellegrini.

"Každý jeden dar nad 1000 eur, ktorý dostaneme, musí byť zverejnený a podpísany u notára," dodal k darom od ľudí.

Reagoval tiež na kritiku, že strana prosí ľudí o peniaze."Keď nemáte za sebou žiadneho oligarchu zle je, keď máte, tiež je zle," dodal.

V relácii povedal, že sa ako strana snažia byť transparentní a odmietajú dohady, že robia nekalé veci. "Narozdiel od strany OĽaNO, ktorá získala od štátu 30 miliónov a nikto nevie odkiaľ sú," vyhlásil Pellegrini.

Posledné týždňe je hlavnou témou koaličná kríza a rozpad vlády. Matovič uviedol, že on určite nepodá demisiu. V tom prípade odstúpi strana SaS.

"My strana Hlas-SD sme premiéra Hegera vyzvali už dva razy za posledné dva týždne za vyhlásenie o dôvere vláde. Bolo by to férové, ak chce vládnuť menšinovej vláde, tak by mal ukázať občanom, s kým to vlastne chce tiahnuť. Pretože vláda bez 76 poslancov fungovať nemôže," uviedol Pellegrini.

Ďalej dodal, že "najčistejšie riešenie pre túto krajinu by bolo, ak si táto vláda prizná, že nezvládla svoj mandát. Zmeňme ústavu, aby bolo možné skrátiť volebné obdobie a do tej doby, pokým prídu predčasné volby, strana Hlas-SD podporí každý návrh na pomoc luďom".

"Aj keby plynová kríza odišla, bohvie, čo príde ďalšie. Táto vláda od momentu nástupu ukazuje v akom je chaose, venuje sa sama sebe. Nezvládla pandemickú krízu, nezvláda inflančnú krízu a už vôbec nezvláda energetickú krízu," vyhlásil.

Predseda strany Hlas-SD vyhlásil, že sú dve politické strany, ktoré odmietli a s ktorými nikdy nebudú vo vláde."Odmietli sme OĽaNO a ĽSNS, s týmito stranami my nikdy nepôjdeme," hovorí.

Na Matovičove "desatoro" požiadaviek, ktoré uverejnil pred pár dňami reagoval nasledovne: "Niektoré logiku majú, iné zasa nie. Aspoň osem z nich už malo byť v platnosti. SaS ich určite nepríjme, lebo by boli na smiech, takže pravdepodobne zajtra končí štvorkoalícia," uviedol.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok