Rusi našli odpoveď na pokémonov, loviť budete slávne osobnosti

ČTK
26.7.2016 10:58

Moskovská radnica dala vyvinúť mobilnú aplikáciu, od ktorej si sľubuje, že lov pokémonov v metropole Ruska nahradí pátranie po historických hrdinoch.

Rusi našli odpoveď na pokémonov, loviť budete slávne osobnosti
SITA/AP

Odmenou bude "selfie" s Puškinom

Úspešný hráč si bude môcť urobiť "selfie" s prvým kozmonautom Jurijom Gagarinom, s cármi Ivanom Hrozným, Petrom Veľkým, alebo s Napoleonom Bonapartem.

"Do konca augusta sa v predaji objaví vylepšená aplikácia Poznaj Moskvu, s pomocou ktorej bude možné vytvoriť si fotografiu s kultovou historickou postavou," sľubuje radnica. Okrem kozmonautov a cárov bude možné "loviť" aj básnikov, hudobníkov a vedcov, napríklad Alexandra Puškina, Pjotra Iljiča Čajkovského, Michaila Lomonosova. To všetko vo virtuálnej podobe s pomocou súradníc, historiských adries a kompasu.

 

"Úlohou aplikácie je upozorniť pomocou modernej technológie na bohaté kultúrne dedičstvo a zatraktívniť potulky Moskvou," vysvetľuje moskovská radnica. Nový projekt sa opiera o turistický portál, ktorý zahŕňa údaje o 1300 stavbách, 114 pamätníkoch, 40 múzeách, 162 zákutiach a 196 historických osobnostiach a ponúka 57 rôznych tematických prechádzok po hlavnom meste Ruska.

Lákavá rozšírená realita

Hra Pokémon Go sa odohráva vo virtuálnom svete, ale prostredníctvom mobilných telefónov vedie hráčov na reálne miesta, kde zbierajú kultové animované postavičky. Hra je založená na princípe tzv. rozšírenej reality, reálny svet je doplnený o virtuálne prvky.

Populárna hra Pokémon Go dorazila do Ruska, aj keď sa v krajine ešte legálne nepredáva. Aj napriek tomu už pravoslávna cirkev varovala veriacich pred stratou zdravého rozumu a chorobnou závislosťou. Pred hrou Rusov varoval aj hlavný cenzúrny úrad. "Buďte bdelí, občas zdvihnite zrak od svojich telefónov a informujte svojich blízkych o mieste, kde sa nachádzate," poradil Roskomnadzor.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok