Hľadala Pokémonov, našla mŕtvolu. Populárna hra je čoraz nebezpečnejšia

ČTK
12.7.2016 08:26

Mladá Američanka zo štátu Wyoming narazila pri hraní obľúbené hry pre smartphony na prekvapivý nález. Na mieste, kde na ňu mala čakať virtuálna postava z hry Pokémon Go, objavila skutočné ľudské telo. Podľa polície zrejme nešlo o obeť násilia.

Hľadala Pokémonov, našla mŕtvolu. Populárna hra je čoraz nebezpečnejšia
SITA/AP

Stále populárnejšie hra však podľa televíznej stanice BBC už niekoľko ľudí vystavila nebezpečným situáciám. Devätnásťročná Shayla Wigginsovho sa s mobilom pred očami dostala až k rieke Big Wind, kde bola v mape ukrytá virtuálna skrýša jednej z postáv, ktorú hráči hľadajú so zapojením satelitnej navigácie.

Policajti prišli krátko po jej zavolaní na miesto a zistili, že smrť muža, ktorého našla, zrejme nezavinil nikto cudzí úmyselne. Okolo hry, ktorú prevádzkujú tisíce nadšencov pohybujúcich sa mestami aj krajinou s mobilom neustále pred očami, podľa BBC panujú diskusie. 

Niektorí ľudia si totiž spôsobili zranenia, keď mnohokrát v neprehľadnom teréne nevenovali pozornosť svojim krokom a sledovali displej mobilu. Na sociálnych sieťach sa navyše objavujú obrázky ľudí na nebezpečných miestach ako rušné križovatky, kde občas ľudia postavičky z hry lovia. Spoločnosť vyrábajúca hru ale väčšina z nich z utrpenia zranení neobviňuje.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok