Maďarskom otriaslo video, na ktorom kameramanka kopala do utečencov

ČTK Youtube TA3 TASR
9.9.2015 08:15

Maďarskom otriaslo krátke video, zachytávajúce kameramanku maďarskej televízie, ako na srbsko-maďarskej hranici podráža nohy utečencovi s dieťaťom v náručí a kope do utečencov, ktorí sa predrali kordónom maďarskej polície.

Prerazili policajný kordón

Kameramanku súkromnej maďarskej televízie N1TV prepustili po tom, ako na verejnosť prenikli zábery, na ktorých kope do migrantov a podráža im nohy. Viaceré videá zachytávajú ženu ako kope do dievčaťa a následne podráža nohu mužovi nesúcemu v náručí malé dieťa.

K incidentu došlo počas po tom, ako skupina utečencov prerazila policajný kordón pri juhomaďarskej obci Röszke ležiacej v bezprostrednej blízkosti hranice so Srbskom. Televízia meno prepustenej kameramanky neuviedla, podľa stránky 444.hu však ide o Petru Lászlóovú.

"Zamestnankyňa N1TV dnes preukázala neakceptovateľné správanie pri prijímacom tábore v Röszke," uviedla vo vyhlásení N1TV, známa tiež ako televízia Nemzeti. Dodala, že kameramanke s okamžitou platnosťou vypovedala pracovnú zmluvu.

Lászlóová sa k prípadu nevyjadrila

"Verím, že sme spravili, čo sme v tejto situácii museli spraviť. Nerozumieme ako sa to mohlo stať, je to šokujúce a neakceptovateľné," uviedol šéfredaktor stanice Szabolcs Kisberk. Samotná Lászlóová sa k prípadu doposiaľ nevyjadrila.

Maďarsko zastáva voči utečencom prekračujúcim jeho hranice v snahe dostať sa predovšetkým do Nemecka pomerne tvrdý postoj. Jeho vláda migrantov vykresľuje ako hrozbu pre európsku prosperitu a kresťanské hodnoty, napísala agentúra Reuters.

Televízia N1TV sa podľa vlastných slov zaoberá "národnými témami". Raz týždenne vysiela diskusnú reláciu s Gáborom Vonom, predsedom maďarskej ultrapravicovej strany Jobbik.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok