V Manchestri zomierali najmä mladí, obeťou je aj 8-ročné dievča

TA3 TASR
24.5.2017 15:46

Britská polícia oznámila, že už má potvrdenú totožnosť všetkých ľudí, ktorí prišli o život pri samovražednom bombovom útoku v Manchestri. Mená obetí však podľa nej bude možné zverejniť až po dokončení súdnych pitiev, čo vzhľadom na ich počet pravdepodobne potrvá štyri až päť dní.

Kontaktovali rodiny

Polícia uviedla, že kontaktovala všetky zasiahnuté rodiny, ktorým poskytujú podporu vyškolení príslušníci. Samovražedný útočník odpálil v Manchestri výbušninu pred halou, kde sa práve končil koncert americkej popovej speváčky Ariany Grande.

Útok si vyžiadal 22 obetí na životoch vrátane detí a tínedžerov. Zranenia utrpelo ďalších 119 ľudí, z ktorých je 64 hospitalizovaných. Mená niektorých z obetí už zverejnili ich priatelia a príbuzní. Najmladšou osobou, ktorá prišla o život, je osemročná Saffie Roussosová. Známe je aj to, že medzi mŕtvymi sú najmenej dvaja Poliaci.

Páchateľ bol identifikovaný 22-ročný Salman Abedi, ktorý sa narodil v Manchestri prisťahovalcom z Líbye. K zodpovednosti za tento útok sa medzitým prihlásila teroristická organizácia Islamský štát.

Útočník vraj prišiel s kufrom

Hlavný podozrivý podľa denníka Times zanechal krátko pred výbuchom kufor s náložou vo foyeri multifunkčnej haly, kde sa práve skončil koncert americkej popovej speváčky Ariany Grande.

"V pondelok večer položil na podlahu vo foyeri Manchesterskej arény kufor, ktorý krátko nato vybuchol," uviedol Times na základe záznamu z bezpečnostnej kamery získaného políciou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok