Blondie aj Take That rušia po teroristickom útoku koncerty

TA3 TASR
24.5.2017 10:24

Samovražedný útok v anglickom Manchestri počas koncertu americkej speváčky Ariany Grande otriasol hudobným svetom. Niektorí umelci zrušili nadchádzajúce vystúpenia, no iní vo svojich plánoch mienia pokračovať.

Na znak úcty

Americká skupina Blondie zrušila utorkový koncert v Londýne "na znak úcty k obetiam tohto strašného útoku" v hale Manchester Arena. Speváčka kapely Debbie Harryová na sociálnej sieti napísala, že pre vystúpenie stanovia nový termín.

Anglická skupina Take That, ktorá vznikla v Manchestri, tiež odvolala utorkový koncert v Liverpoole i tri manchesterské vystúpenia v ďalších dňoch tohto týždňa, a to "z úcty" voči obetiam útoku s 22 mŕtvymi. Viacero hudobníkov s blížiacimi sa letnými koncertmi v Európe však uviedlo, že svoje plány meniť nebudú. Tieto podujatia sa budú zrejme konať za zvýšených bezpečnostných opatrení.

Ľudia by sa nemali báť

Spevák Shawn Mendes mal vystúpiť v Paríži a oznámil, že tak aj urobí. "Bez ohľadu na situáciu neprestaneme šíriť pozitívnosť a lásku prostredníctvom hudby," napísal na Twitteri. "Koncerty sú podujatia, na ktorých by sa ľudia nikdy nemali báť zúčastniť."

Celine Dionová má rovnako naďalej v úmysle vystúpiť na naplánovaných koncertoch v Kodani, Štokholme, Londýne a Paríži, ako aj 25. júna práve v Manchester Arena. Nijaké zmeny nerobia podľa svojho zástupcu ani rockeri zo skupiny Guns N' Roses, ktorá je na turné s ďalšími zastávkami v Dubline, Lisabone, Madride, Zürichu, Mníchove, Londýne a Paríži. Manažér Phila Collinsa uviedol, že spevákov koncert v Liverpoole 2. júna a päť vystúpení v Londýne od 4. júna neodvolajú. Heavymetalová kapela Iron Maiden tiež vystúpi podľa plánu v Cardiffe a potvrdila víkendové koncerty v Londýne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok