William a Kate žiadajú miliónové odškodné. Súdia sa pre fotografie

TA3 ČTK
2.5.2017 20:59

Britský princ William a jeho manželka Kate žiadajú odškodné 1,5 milióna za publikáciu fotografií čiastočne odhaleného tela vojvodkyne v roku 2012. Podľa agentúry AFP to pred francúzskym súdom, ktorý začal v tejto veci pojednávanie, oznámil ich právny zástupca.

William a Kate žiadajú miliónové odškodné. Súdia sa pre fotografie
SITA/AP

Kráľovský pár zažaloval francúzsky časopis Closer, ktorý fotografie vojvodkyne z Cambridgu zverejnil v septembri 2012. Fotografie nasnímali, keď princ a jeho manželka oddychovali na terase súkromnej vily v Provence na juhu Francúzska. Kate má na nich odstránený vrchný diel plaviek a poodhalenú aj dolnú časť tela, aby sa čo najlepšie opálila.

Kráľovská rodina si hneď po prvom zverejnení súdne vymohla zákaz dotlače kontroverzného čísla, odstránenie snímok z internetových stránok a aj to, že časopis Closer musel Williamovi a Kate odovzdať digitálne nosiče, ktoré obsahovali fotografie. Napriek tomu ale fotografie vyšli aj v ďalších médiách v Taliansku, Írsku alebo vo Švédsku.

Britské denníky ale od vydania snímok upustili, a to vrátane najčítanejšieho bulvárneho denníka The Sun. Ten pritom zverejnil napríklad nahé fotografie princa Harryho z hotela v Las Vegas. Odškodné vo výške 50.000 eur žiada kráľovský pár aj od regionálneho denníka La Provence, ktorý tiež zverejnil fotku Kate, ale decentnejšie, aj keď rovnako v plavkách.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok