Zahraničná politika: Smer-SD verzus PS

ta3/Braňo Král
26.3.2024 12:48

Kým pred prvým kolom prezidentských volieb predseda SNS Andrej Danko ako protikandidát Petra Pellegriniho ho svojimi vyjadreniami nešetril, v druhom kole bude situácia iná. SNS ide Pellegriniho plne podporovať, čo znamená, že budú aktivizovať svojich členov i starostov.

Neúspešný prezidentský kandidát Ján Kubiš sa rozhodol, že nebude odporúčať ani Korčoka, ani Pellegriniho. Líder maďarskej Aliancie Krisztián Forró sa stretol s oboma, v rokovaniach uprednostnil Pellegriniho, finálny verdikt ale ešte nepovedal.

Kľúčové bude rozhodnutie Štefana Harabina, ktorý v prvom kole oslovil 265-tisíc voličov. Víťaz prvého kola prezidentských volieb Ivan Korčok komunikuje o svojej podpore s Patrikom Dubovským a lídrom hnutia Slovensko Igorom Matovičom. Jednou z tém prezidentskej kampane je aj zahraničná politika.

Naše postoje k vojne na Ukrajine, bilaterálne vzťahy s Českom a na domácej politickej scéne zarezonovalo aj včerajšie (25. marca) náhle zvolanie bezpečnostnej rady štátu, čo minister vnútra Matúš Šutaj Eštok zdôvodňoval opatreniami počas Veľkej noci v nadväznosti na teroristický útok v Moskve.

V Téme sme diskutovali s Mariánom Kérym a Ľubicou Karvašovou na tému Smer verzus PS.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok