Stredné školy začínajú ponúkať nové študijné odbory

TA3 TASR
19.1.2017 10:03

Stredné školy budú od budúceho školského roka ponúkať nové študijné odbory. Žiaci sa budú môcť hlásiť aj na odbory ako agromechanik, veterinárny asistent pre ambulancie či záhradný dizajn.

Stredné školy začínajú ponúkať nové študijné odbory
Ilustračné foto SITA

Informoval o tom Michal Kaliňák zo Štátneho inštitútu odborného vzdelávania. Študijný odbor agromechanik sa od školského roka 2017/2018 otvára v troch stredných odborných školách, a to v Pruskom, v Moldave nad Bodvou a na Strednej odbornej škole agropotravinárskej v Rimavskej Sobote. "Odbor je zameraný na technický servis a predaj modernej techniky využívanej v poľnohospodárstve a v lesnom hospodárstve," priblížil Kaliňák.     

Budúci školský rok sa rozšíri ponuka vzdelávania aj v Strednej odbornej škole záhradníckej v Piešťanoch, a to o odbor záhradný dizajn, v ktorom sa žiaci naučia aplikovať prvky záhradného dizajnu s použitím moderných technológií s cieľom ozelenenia interiérov a exteriérov. "Tiež sa budú orientovať na uplatnenie prvkov tvorby životného prostredia, ako aj realizáciu prípravy technického a technologického zabezpečovania floristických kompozícií," dodal Kaliňák.     

Nový študijný odbor veterinárny asistent pre ambulancie sa od tohto školského roka vyučuje na Strednej odbornej škole veterinárnej v Košiciach. Je zameraný napríklad na asistenčné činnosti veterinárneho lekára, ale aj na laboratórne činnosti súvisiace s veterinárnou diagnostikou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok