NHL: Pánik a Sekera asistovali, Boston prehral na ľade Caroliny

TA3 TASR
9.1.2017 14:15

V šiestich zápasoch zámorskej NHL sa predstavili štyria slovenskí hokejisti, pričom bodovo sa presadili dvaja. Richard Pánik prispel asistenciou k triumfu Chicaga nad Nashvillom 5:2, naopak asistencia Andreja Sekeru neodvrátila prehru jeho Edmontonu na ľade Ottawy 3:5.

NHL: Pánik a Sekera asistovali, Boston prehral na ľade Caroliny
SITA/AP

Čistý hetrik

Pánik v 52. minúte asistoval pri góle Ryana Hartmana, ktorým poslal 22-ročný útočník Chicago do vedenia 3:2. Slovenský krídelník sa sám pred Pekkom Rinnem snažil efektne zakončiť pomedzi nohy, no puk v skrumáži dotlačil za fínskeho brankára až Hartman.

Gól musel ešte odobriť videorozhodca, ktorý uznal, že puk prekročil čiaru ešte pred posunutím bránky a strelec ho síce dopravil do siete rukou, ale neúmyselne. "Pánik spravil peknú akciu pred bránkou, ani neviem, ako sa puk dostal ku mne, snažil som sa ho prepasírovať do siete a cítil som, ako sa od môjho boku odrazil dnu. Bol to šťastný gól," opísal kľúčový moment Hartman.

Ten v samom závere skóroval ešte dvakrát do prázdnej bránky pri súperovej neúspešnej power play a dosiahol tak čistý hetrik. Bol to pre neho premiérový trojgólový kúsok v NHL. "Nie je to práve hetrik, aký by ste si vysnívali, ale počíta sa. Myslím si, že o pár dní naň každý zabudne," poznamenal Hartman, ktorý sa po dvoch krátkych nazretiach do NHL v tejto sezóne naplno udomácnil v zostave "jastrabov".

COLUMBUS BLUE JACKETS - PHILADELPHIA FLYERS 2:1 pp (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)

Góly: 28. Savard (W. Karlsson), 63. Foligno (Jones) – 60. Schenn (Provorov). Brankári: Bobrovskij - Mason, strely na bránku: 25:2

CHICAGO BLACKHAWKS - NASHVILLE PREDATORS 5:2 (2:1, 0:0, 3:1)

Góly: 8. Panarin (Kane, Campbell), 15. Hjalmarsson (Keith, Kane), 52. Hartman (PÁNIK, Kero), 59. Hartman, 60. Hartman (Kane, Hjalmarsson) – 9. Ekholm (Fisher), 43. Watson (Fisher). Brankári: Crawford - Rinne, strely na bránku: 31:27

OTTAWA SENATORS - EDMONTON OILERS 5:3 (2:0, 2:3, 1:0)

Góly: 4. Smith (Stone, Ceci), 15. Hoffman (Stone, Turris), 34. Stone (Smith, Brassard), 39. Pyatt (Ceci, Methot), 59. Turris (Hoffman, Phaneuf) – 26. Maroon (Lander, Larsson), 28. Maroon (McDavid), 33. Draisaitl (McDavid, SEKERA). Brankári: Condon -Gustavsson, strely na bránku: 18:38

Spoľah na brankára

Sekera na ľade Ottawy asistoval pri góle Leona Draisaitla z 33. minúty, ktorým nemecký center zavŕšil obrat z 0:2 na 3:2 v prospech Edmontonu. Senators však takisto dokázali zareagovať na nepriaznivý vývoj a otočiť skóre.

Tromi bodmi (2+1) sa na pretrhnutí štvorzápasovej série prehier podieľal útočník Mark Stone, Oilers nepomohli ani dva góly Patricka Maroona. "V tretej tretine sme tvrdo bojovali, záverečných 15 minút sme sa ale museli spoľahnúť aj na nášho brankára. Hokej je niekedy čudný šport. Myslím si, že v predošlých zápasoch sme hrali lepšie, ale prehrali sme, naopak, niekedy sa vám podarí zvíťaziť aj pri slabšom výkone. Sú to, každopádne, cenné body pre nás," vyslovil sa muž zápasu Stone. Sekera odohral 20 minút a pripísal si aj dve strely a plusový bod.

CAROLINA HURRICANES - BOSTON BRUINS 4:3 pp (0:1, 2:0, 1:2 - 1:0)

Góly: 23. Aho (Slavin, Stempniak), 35. Ryan (J. Staal), 48. McClement (Stalberg, Nordström), 62. Aho (Teräväinen) – 14. Schaller (Moore, Nash), 46. Backes (K. Miller, Spooner), 48. Marchand (Bergeron). Brankári: Ward - McIntyre, strely na bránku: 30:35



PITTSBURGH PENGUINS - TAMPA BAY LIGHTNING 6:2 (0:0, 2:1, 4:1)

Góly: 27. Sheary (Rust, Crosby), 32. Fehr (Cullen), 43. Kunitz (Määttä, Bonino), 44. Wilson, 48. Kessel (Crosby, Sheary), 58. Letang (Schultz, Cullen) – 23. Drouin (Filppula, Hedman), 46. Namestnikov (Drouin, Stralman). Brankári: Fleury - Vasilevskij, strely na bránku: 40:30


ANAHEIM DUCKS - MINNESOTA WILD 1:2 (1:0, 0:2, 0:0)

Góly: 12. Kesler (Silfverberg) – 25. Dumba (Parise, E. Staal), 27. Spurgeon (Pominville, Zucker). Brankári: Gibson - Dubnyk, strely na bránku: 24:36


Divízny titul

Boston s kapitánom Zdenom Chárom podľahol Caroline 3:4 po predĺžení. O zisku dvoch bodov pre domácich Hurricanes rozhodol v 62. minúte fínsky nováčik Sebastian Aho, ktorý predtým v druhej tretine vyrovnal na priebežných 1:1. Chára zaznamenal mínusku, s časom 22:59 min. bol najvyťaženejším hráčom svojho tímu. Carolina potvrdila, že sa jej vo vlastnej hale darí, v uplynulých 13 zápasoch vybojovala 11. domácich triumfov.

Columbus zdolal Philadelphiu 2:1 po predĺžení, víťazný gól strelil v polovici extračasu Nick Foligno. Blue Jackets mohli vyhrať už v riadnom hracom čase, no kapitulovali 17 sekúnd pred koncom tretej tretiny, keď center hostí Brayden Schenn obral Sergeja Bobrovského o čisté konto. Ruský brankár bol však pre svoj tím oporou, blysol sa 25 úspešnými zákrokmi. "Modrokabátnici" sa vrátili na víťaznú koľaj po tom, čo prehrali predchádzajúce dva súboje po sérii 16 výhier.

Tréner Minnesoty Bruce Boudreau zažil víťazný návrat do Anaheimu, jeho "divosi" uspeli na ľade Ducks 2:1. Na tesnej výhre sa 23 zákrokmi podieľal brankár Wild Devan Dubnyk. Boudreau dostal od svojich zverencov víťazstvom aj narodeninový darček – v pondelok oslávi 62 rokov. Šesťdesiatdvaročný kouč viedol "káčerov" necelých päť sezón, pričom štyrikrát po sebe ich doviedol k divíznemu titulu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok