Saudskí šejkovia môžu na levov vo svojich domácnostiach zabudnúť

TA3 ČTK
4.1.2017 16:07

Úrady Spojených arabských emirátov zakázali súkromníkom chovať ako domácich miláčikov potenciálne nebezpečné zvieratá. V krajine niektorí ľudia chovajú vo svojich domácnostiach gepardy, levy aj leopardy.

Saudskí šejkovia môžu na levov vo svojich domácnostiach zabudnúť
SITA/AP

Podľa nového zákona je domáci chov "nebezpečných divokých zvierat" zakázaný a obmedzený len na zoo, národné parky, cirkusy a výskumné alebo chovateľské pracoviská. "Každý, kto na verejné miesto vyjde s leopardom, gepardom alebo akýmkoľvek iným typom exotického zvieraťa, bude potrestaný väzením až do výšky šiestich mesiacov a pokutou", ktorá môže dosiahnuť pol milióna dirhamov.

Kto zneužije divoké zviera k tomu, aby niekoho vydesil, môže byť potrestaný ešte vyššou pokutou vo výške 700.000 dirhamov, napísal denník Al-Ittihád. Na sociálnych sieťach sa objavujú snímky s občanmi emirátov a ďalších krajín Perzského zálivu, ktorí sa hrajú v domácich záhradách s levmi aj leopardmi. Iní zasa vozia tieto nebezpečné zvieratá v autách na sedadle pre spolujazdca.

V októbri užívateľov sociálnych sietí fascinovalo video, na ktorom bolo na pozadí luxusnej dubajskej veže Burdž al-Arab päť potulujúcich sa tigrov. Nový zákon sa týka aj majiteľov psov. Musia mať pre ich držanie povolenia a na verejných miestach je mať na vodítku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok