Vatikán prilákal viac veriacich, navštívili ho milióny ľudí

TA3 ČTK
30.12.2016 10:08

Takmer štyri milióny ľudí podnikli tento rok púť do Vatikánu, aby sa zúčastnili podujatí s pápežom Františkom. Oproti predchádzajúcemu roku je to značný nárast, uviedla s odvolaním sa na prefektúru pápežského domu agentúra APA.

Vatikán prilákal viac veriacich, navštívili ho milióny ľudí
SITA/AP

Zatiaľ čo v roku 2015 sa podujatí vo Vatikáne, ako sú oslavy Vianoc, Veľkej noci, obedňajšej modlitby cez sviatky či generálnej audiencie na Námestí svätého Petra, zúčastnilo okolo 3,2 milióna ľudí, tento rok ich bolo 3,95 milióna.

Len mimoriadnych audiencií, ktoré sa tento rok konali v rámci Svätého roku, sa zúčastnilo podľa Vatikánu celkom asi 450.000 ľudí. Mimoriadny Svätý rok milosrdenstva pápež František začal vlani 8. decembra a ukončil uzavretím Svätej brány v Bazilike svätého Petra vo Vatikáne tento rok 20. novembra.

Najviac ľudí na akcie s účasťou pápeža Františka tradične prišlo v marci a apríli, teda v období okolo Veľkej noci, najdôležitejšieho kresťanského sviatku. Najvyššiu účasť mali celkovo obedňajšie spoločné modlitby, ktorých sa zúčastnilo okolo 1,65 milióna ľudí.

V rokoch 2013 a 2014, prvých rokoch Františkovho pontifikátu, na obrady s novou hlavou katolíckej cirkvi do Vatikánu dorazilo 6,6 milióna, respektíve 5,9 milióna ľudí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok