Zuzulová obsadila v Semmeringu druhé miesto, nestačila na Shiffrinovú

TA3 TASR
29.12.2016 19:08

Slovenská lyžiarka Veronika Velez-Zuzulová obsadila druhé miesto v slalome Svetového pohára. V rakúskom Semmeringu zaostala za víťaznou Američankou Mikaelou Shiffrinovou v súčte o 64 stotín sekundy a tretíkrát za sebou tak skončila na striebornej priečke.

Zakaždým nestačila iba na suverénku disciplíny Shiffrinovú, ktorá ovládla všetky štyri slalomy sezóny a celkovo už dvanásť v rade. Zopakovalo sa pódium z predchádzajúcich troch slalomov, keď tretie miesto opäť patrilo Švajčiarke Wendy Holdenerovej (+1,54). Druhá Slovenka na štarte Petra Vlhová po chybe v 1. kole nabrala vyše päťsekundovú stratu a nepostúpila do 2. kola.

Shiffrinová potvrdila svoju dominanciu medzi husto postavenými bránkami a pod umelým osvetlením v Semmeringu slávila už 26. triumf v pretekoch SP. Američanka je na čele celkového poradia prestížneho seriálu i slalomu. Velez-Zuzulová si upevnila druhé miesto v renkingu svetového slalomu a vo svojej kariére nazbierala už 63 umiestnení v prvej desiatke pretekov SP, z toho 28 pódiových.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok