Ťažko chorý chlapček strelil penaltu za svoj tím, má tisícky fanúšikov

TA3 ČTK
16.12.2016 15:44

Desiatky tisíc vianočných pohľadníc dostal od ľudí po celom svete Bradley Lowery, päťročný britský chlapec trpiaci nevyliečiteľnou formou rakoviny. Informoval o tom denník Liverpool Echo na svojich webových stránkach.

Ťažko chorý chlapček strelil penaltu za svoj tím, má tisícky fanúšikov
ČTK/PA/Anna Gowthorpe

Bradley, ktorý je fanúšikom futbalového tímu Sunderland, pomohol začať futbalové stretnutie proti Chelsea a strelil penaltu pre svoj tím. Klub Sunderland chlapca už v minulosti pozval na zápasy ako čestného hosťa.

Bradleyho príbeh vzbudil veľký ohlas na sociálnych sieťach; jemu venovaný twitterový účet sleduje skoro 27-tisíc ľudí. S nápadom poslať chlapcovi vianočné pohľadnice prišiel fanúšik futbalového Evertonu. Pohľadnice, ale aj dary a peniaze chodia zo všetkých kútov sveta, napríklad aj z Nového Zélandu alebo Južnej Kórey.

 

Lekári chlapcovi v roku 2013 diagnostikovali neuroblastóm, čo je najčastejší zhubný nádor u detí. Aj napriek liečbe, na ktorú darcovia prispeli 700-tisíc librami, sa choroba v júni vrátila. Lekári oznámili, že ide o nevyliečiteľnú formu a že chlapcovi zostáva len pár mesiacov života. Aj tak ale Bradleyho v budúcom roku čaká ďalšie kolo chemoterapie.

Rodina malého Bradleyho poďakovala všetkým darcom a vyhlásila, že chlapec je ohromený neuveriteľnou odozvou a podporou z celého sveta. Taktiež zverejnila video, v ktorom Bradley ďakuje všetkým svojim priaznivcom za dary a podporu a praje krásne Vianoce.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok