Hamšík proti Ronaldovi, osemfinálový žreb rozhodol

TA3 SITA
12.12.2016 15:55

Marek Hamšík sa postaví proti Cristianovi Ronaldovi. Slovenský kapitán SSC Neapol bude so svojím klubom čeliť obhajcovi prvenstva v Lige majstrov, Realu Madrid.

Hamšík sa teší na zápasy

Marek Hamšík sa teší na konfrontácie s Realom Madrid. Tieto dve mužstvá spojil pondelkový žreb osemfinále v sídle Európskej futbalovej únie vo švajčiarskom Nyone. Prvý zápas je na programe 15. februára na pôde obhajcu prvenstva, odvetu odohrajú 7. marca v Neapole.

"Real Madrid? A prečo nie? Nastúpime proti jednému z najlepších klubov na svete, proti obhajcovi v Lige majstrov. Bude to veľký futbalový sviatok, tešíme sa na zápasy. Určite bude značný záujem o stretnutia aj na Slovensku. Asi budem musieť rezervovať jednu celú tribúnu," povedal s úsmevom 29-ročný stredopoliar, citoval ho jeho oficiálny web.

Naposledy sa stretli v sezóne 1987/1988

Real Madrid sa naposledy stretol s Neapolom v súťažných stretnutiach v sezóne 1987/1988 v 1. kole Európskeho pohára majstrov. "Biely balet" doma zvíťazil 2:0, v odvete sa zrodila remíza 1:1. V zostave SSC nechýbal Argentínčan Diego Maradona, Marek Hamšík mal vtedy dva mesiace.

"Je super, že sme dosiahli taký výsledok, ako legendárny tím Neapola pod vedením Diega Maradonu, aj my nastúpime proti kráľovskému klubu. Tešíme sa na zápasy, rozdáme si to s Realom. Tie stretnutia budú až o dva mesiace, teraz myslíme iba na Serie A," doplnil Marek Hamšík.

Osemfinálové dvojice futbalovej Ligy majstrov 2016/2017, ktoré vyžrebovali v pondelok v sídle Európskej futbalovej únie vo švajčiarskom Nyone:

Manchester City (Angl.) - AS Monako (Fr.) 
Real Madrid (Šp.) - SSC Neapol (Tal.) 
Benfica Lisabon (Portug.) - Borussia Dortmund (Nem.) 
Bayern Mníchov (Nem.) - FC Arsenal (Angl.) 
FC Porto (Portug.) - Juventus Turín (Tal.) 
Bayer Leverkusen (Nem.) - Atlético Madrid (Šp.) 
Paríž Saint-Germain (Fr.) - FC Barcelona (Šp.) 
FC Sevilla (Šp.) - Leicester City (Angl.)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok