V Košiciach horela univerzita, zo strechy ostali len trámy

TA3 TASR
9.12.2016 18:51

Viac ako 30 hasičov zasahovalo pri požiari Prírodovedeckej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach na ulici Dr. Kostlivého. Informovala o tom Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

Požiar vypukol v oblasti strechy budovy a zasiahol všetky 4 časti. Pracovníci fakulty ohlásili požiar krátko pred šiestou hodinou večer. V tom čase sa vnútri nachádzalo len niekoľko ľudí, ktorí priestory okamžite opustili.

Za krátko na miesto dorazilo 11 hasičských vozidiel, pričom košickým hasičom prišli na pomoc aj kolegovia zo Šace, Čane a tiež jednotka z U.S. Steelu. Pri udalosti nedošlo k žiadnym zraneniam.

Pri požiari kompletne vyhorel Ústav chemických vied a zo strechy, ktorú zrekonštruovali len pred siedmimi rokmi zostali len nosné trámy. Podľa prvých odhadov škody do týchto chvíľ presiahli milión eur. Presné príčiny požiaru odhalí až ďalšie vyšetrovanie.

Na miesto požiaru prišiel aj minister financií Peter Kažimír, informovala hovorkyňa rezortu Alexandra Gogová. „Budúcu stredu na rokovaní vlády navrhnem, aby boli vyčlenené prostriedky na okamžité začatie rekonštrukčných prác budovy zasiahnutej požiarom“, uviedol P. Kažimír.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok