Los Angeles je v pozore, podľa polície hrozí teroristický útok

TA3 ČTK
6.12.2016 06:56

Metru v kalifornskom Los Angeles bezprostredne hrozí teroristický útok. Príslušné varovanie, ktorého vierohodnosť zatiaľ nebola overená, dostal americký Federálny úrad pre vyšetrovanie od bezpečnostných zložiek bližšie nešpecifikovanej krajiny.

Na tlačovej konferencii to oznámila losangeleská polícia, napísala agentúra Reuters. "Hrozba je bezprostredná, je veľmi konkrétna," oznámil losangeleský policajný náčelník Charlie Beck. "Hodnovernosť ale stále čaká na overenie," dodal.

Riziko útoku sa týka červenej linky metra, ktorá spája centrum najľudnatejšieho kalifornského mesta s predmestím North Hollywood. Polícia z bližšie nešpecifikovanej krajiny dostala telefonát o tom, že sa v utorok odohrá útok v stanici Universal City / Studio City, ktorá obsluhuje hollywoodske filmové ateliéry.

Spomínaná cudzia polícia potom upovedomila amerických kolegov. Americké úrady v reakcii na hrozbu posilňujú bezpečnostné opatrenia nielen na červenej linke metra, ale aj na iných trasách podzemnej dráhy v Los Angeles.

Naďalej však uisťujú o tom, že situácia je pod kontrolou. Starosta mesta Eric Garcetti oznámil, že pôjde metrom zo stanice Universal City, aby ukázal dôveru v bezpečnosť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok