Exsudca Škultéty opäť pred súdom, korunný svedok sa nedostavil

TA3 SITA
30.11.2016 15:35

Nekonečný príbeh okolo bývalého bratislavského sudcu Igora Škultétyho pokračuje. Opäť sa postavil pred Špecializovaný trestný súd. Ten napokon nepojednával pre neprítomnosť korunného svedka. Nový termín pojednávania sudca stanovil na január.

Exsudca Škultéty opäť pred súdom, korunný svedok sa nedostavil
TASR/Michal Svítok

Uznaný vinný z podplácania

Pre neprítomnosť korunného svedka nemohol samosudca Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici nanovo pojednávať prípad bývalého bratislavského sudcu Igora Škultétyho. Nové pojednávanie sa uskutoční na základe rozhodnutia Najvyššieho súdu SR, ktorý vyhovel dovolaniu exsudcu. Zrušil rozsudky voči nemu, ktorými bol právoplatne uznaný vinným z podplácania a prikázal ŠTS, aby vec v potrebnom rozsahu znovu prerokoval a rozhodol.

Sudca ŠTS konštatoval, že svedkovi sa nepodarilo doručiť predvolanie a nový termín pojednávania stanovil na piatok 13. januára budúceho roku.

Súdiť už nemal

Igor Škultéty bol obvinený z trestného činu brania úplatku. V auguste 2002 požadoval podľa obžaloby 100-tisíc korún (3 319 eur), neskôr sa uspokojil so 70 000 korunami (viac ako 2 320 eur) od vysokoškolského učiteľa za zmiernenie trestu pre jeho syna, ktorého súdil za lúpež. V novembri 2013 bol právoplatne odsúdený.

Súd mu vymeral dva roky s podmienečným odkladom na 30 mesiacov, ďalej mu uložili peňažný trest 3 319 eur a tiež päťročný zákaz vykonávať rozhodovaciu činnosť vo verejných funkciách a zamestnaniach. Podľa pôvodného rozsudku súdiť už nemal do konca života.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok