Panika na univerzite v Ohiu, študenti sa schovávali pred útočníkom

TA3 ČTK TASR
28.11.2016 17:25

Deväť zranených si vyžiadal útok na univerzite v americkom štáte Ohio. Útočník narazil autom do ľudí na chodníku a potom sekáčom na mäso napadol ďalších. Stav jedného zo zranených je kritický. Polícia muža zastrelila.

Zranené osoby previezli do troch neďalekých nemocníc. Jedna z nich je v kritickom stave. S odvolaním sa na miestne úrady a svedkov o tom informovala spravodajská stanica CNN. Polícia sa domnieva, že hrozba na Ohio State University v Columbuse je už zažehnaná. Vedenie školy oznámilo, že areál je už bezpečný a zrušilo vydané varovanie, výučbu však na zvyšok dňa neobnovilo.

Vedenie univerzity spočiatku informovalo o tzv. aktívnom strelcovi. CNN uviedla, že výstrely, ktoré v areáli univerzitného mestečka skutočne zazneli, mohli byť tie, ktoré vypálila polícia, keď sa snažila zastaviť útočníka vyzbrojeného mäsiarskym nožom.

Vyšetrovatelia sa domnievajú, že ten istý muž pred príchodom do areálu narazil autom do ľudí. Podľa 20-ročného svedka Jacoba Bowera vytiahol nôž až v jednej z budov a následne s ním začal naháňať ľudí a pokúšal sa na nich zaútočiť. Motív útoku zatiaľ nie je známy.

Ohio State University patrí k najväčším univerzitám v Spojených štátoch, pričom ju navštevuje viac ako 65.000 študentov. Tí sa dnes vrátili do školy po sviatku vďakyvzdania a momentálne sa pripravujú na semestrálne skúšky, ktoré ich čakajú v decembri.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok