Podbrezová nezaváhala, na domácej pôde zdolala Senicu

TA3 TASR
26.11.2016 20:02

Futbalisti Podbrezovej si poradili s trápiacou sa Senicou. Už po prvom polčase bolo zrejmé, že hosťujúci Seničania to budú mať v Zelpo Aréne ťažké. Napĺňali sa totiž prognózy a zvýrazňovala štatistika, v ktorej bol pozoruhodný najmä fakt, že od augusta neboli schopní zvíťaziť.

Pohodlné víťazstvo

Už v 14. min Varga fauloval v šestnástke Kuzmu a pokutový kop Podio s prehľadom premenil. Seničania v podstate nič pozoruhodné nevymysleli, okrem úplne nenápadnej, možno aj náhodnej akcie, keď sa v 26. min Turyna dostal k zakončeniu, no Kuciak mu vybehnutím šancu zmaril.

V 31. min potešila srdce diváka akcia Kuzmu a Viazanku, ktorý vysunul kolmicou Šafranka a jeho lob ponad Šullu doplachtil do siete. Inak to bol futbal dosť nezáživný, domáci akoby si uvedomovali svoju prevahu vo všetkom, Seničania zasa svoju podriadenosť.

Aj preto neprekvapilo, že pevne kráčali už k dvanástemu zápasu za sebou, v ktorom neboli schopní za sebou naplno bodovať. 'Železiari' s najlepšou defenzívou v súťaži väčšie starosti na ihrisku nezažili a pohodlne si dokráčali k očakávanému víťazstvu.

Nezáživný druhý polčas

Po prestávke síce hostia v útoku trochu ožili, zväčša sa však ich aktivita končila pred šestnástkou a Kuciaka v bránke vôbec neohrozili.

V 63. min Viazanko prinútil Šullu k zákroku, dôležitejší moment však nastal o pár sekúnd neskôr, keď po faule na Kriváka videl druhú žltú kartu a vzápätí červenú Turyna.

Pre oslabených hostí potom už bolo dôležitejšie, aby neinkasovali ďalšie góly, pre domácich zasa, aby si nejako priebeh neskomplikovali, čo sa odrazilo aj na dosť nezáživnej hre.

ŽP Šport Podbrezová - FK Senica 2:0 (2:0)

Góly: 14. Podio z pok. kopu, 31. Šafranko. Rozhodca Prešinský, ŽK: Kochan - Varga, Turyna, Delgado, ČK: 64. Turyna po druhej ŽK, 1245 divákov

zostavy a striedania:

ŽP Šport Podbrezová: Kuciak - Turňa, Krivák, Kostelný, Dordevič - Vajda (58. Kochan), Podio - Viazanko (87. Szcepaniak), Kuzma, Opoku - Šafranko (72. Pančík)

FK Senica: Šulla – Kosorin, Březina (45+. Quaye), Pillár, Delgado – Kopičár, Varga – Hončar (56. Mráz), Pirulo, Ebwelle (69. Astray) - Turyna

Témy: FK Senica
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok