V liste na ministerstvo našli nebezpečný materiál. Prichádzajú ďalšie

TA3 SITA
24.11.2016 16:17

Polícii, ministerským úradníkom či súdom niekto posiela podozrivé obálky. Polícia varuje, že v liste na ministerstvo bol materiál, ktorý môže byť nebezpečný. Vyzýva na opatrnosť.

V liste na ministerstvo našli nebezpečný materiál. Prichádzajú ďalšie
TASR/Michal Svítok

Polícia: Buďte opatrní

V súvislosti s podozrivou listovou zásielkou, ktorú doručili 22. novembra na ministerstvo spravodlivosti, polícia eviduje aj zaslanie podobných zásielok na Okresný súd v Považskej Bystrici a Okresný súd v Poprade.

Ďalšie podozrivé listové zásielky doručili aj na Okresný súd v Kežmarku a Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Prešove. "Preto polícia opätovne upozorňuje občanov, štátne inštitúcie a organizácie na zvýšenú opatrnosť pri manipulácii s doručenými listovými zásielkami, ktoré sa javia adresátom nezvyčajné, neštandardné alebo podozrivé," informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka. V prípade doručenia podozrivej zásielky polícia žiada verejnosť, aby s ňou ďalej nemanipulovala a okamžite kontaktovala políciu na čísle 158.

Bližšie informácie neposkytli

Uvedené prípady vyšetrujú policajti Národnej kriminálnej agentúry Prezídia Policajného zboru. Vzhľadom na súčasný stav vyšetrovania nie je možné poskytnúť bližšie informácie.

Ako Slivka informoval, podľa predbežných zistení zásielka doručená na rezort justície obsahovala potenciálne nebezpečný materiál. Ten môže pri vdýchnutí alebo požití vyvolať ohrozenie alebo poškodenie zdravia. Zásielka obsahovala anonymný list adresovaný zamestnancom v oblasti justície, prokuratúry a polície.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok